Pasaulē pirmajiem septiņīšiem jau 27 gadi. Kāda ir izveidojusies viņu dzīve un kā viņi izskatās tagad

1997. gadā 19.  novembrī, ASV vienā parastā ģimenē piedzima uzreiz septiņi bērni.  Tas, kas bija īsts brīnums – viņi visi izdzīvoja. 

 

Pasaulē iepriekš nekas tāds nebija noticis. Nu jau pagājuši daudzi gadi, bērni ir izauguši un dzīvo pieaugušu cilvēku dzīvi.

 

Lūk, kā izveidojušies viņu likteņi

 

Kad piedzima šie neparastie bērni, ģimenē jau bija bērns: meitene vārdā Mikaēla. Tomēr viņas vecāki sapņoja par vēl vienu bērnu. Viņiem ilgu laiku neveicās, tāpēc beigās viņi izmantoja mākslīgās apaugļošanas procedūru.

Lasi arī: Tu uzreiz izskatīsies vecāka: matu griezumi, kādus dāmām 40+ noteikti nevajadzētu izvēlēties

Septiņi embriji tika implantēti, un visi veiksmīgi attīstījās. Eksperti ieteica topošajai mātei dažus no tiem izņemt, lai rūpētos par savu veselību, taču viņa kategoriski atteicās.

Tad piedzima septiņīši. Viņi piedzima priekšlaicīgi.

 

Plašsaziņas līdzekļi daudz rakstīja par neparastajiem bērniem, tāpēc viņu vecāki kļuva patiešām slaveni. Daudzi cilvēki un organizācijas viņiem uzdāvināja dāvanas, sākot no prasmīgiem aukļu pakalpojumiem un mājas līdz dažādiem sīkumiem, kas varētu noderēt bērniem.

Reliģiskā kopiena, kurā bija bērnu vecāki, nodrošināja brīvprātīgos, kas palīdzēja mātei un tēvam rūpēties par septiņīšiem. Bērniem tika tērēti daudz līdzekļu, tāpēc palīdzība bija ļoti noderīga.

Pamazām prese zaudēja interesi par šiem bērniem un viņu vecākiem, tāpēc ģimenei nācās izdzīvot pašai. Tikai pārtika priekš bērniem vien prasīja vismaz četrsimt dolāru, tāpēc nācās dzīvot ļoti pieticīgi.

Lai iegādātos telefonu vai kādu citu gadžetu, bērni strādāja patstāvīgi un pelnīja naudu. Kopš bērnības septiņīši bija ļoti draudzīgi, vienmēr atbalstīja viens otru.

Galu galā viņu liktenis izveidojās vairāk nekā veiksmīgs. Aleksa un Kenijs mācās vietējā koledžā pēc tam, kad viņi nolēma, ka viņiem nav vajadzīga labāka universitāte.

Natālija, Neitans, Džoels, Kelsija devās studēt uz Hanibāla Lagranža Universitāti, kas deva viņiem iespēju studēt bez maksas. Brendons nolēma saistīt savu dzīvi ar militāro dienestu un iestājās armijā. Aleksa vēlas kļūt par skolotāju vai pasniedzēju.

 

Kelsija sapņo par muzikālo karjeru. Kenijs plāno strādāt būvniecības nozarē.

 

Natālija vēlas mācīt mazus bērnus un ir plānojusi iegūt pamatskolas skolotājas darbu. Džoels un Neitans nolēma kļūt par programmētājiem. Visi septiņīši jau ir pārcēlušies prom no saviem vecākiem un dzīvo atsevišķi.

Tas liek viņu mātei un tēvam uztraukties. Viņi ir ļoti noraizējušies par savu bērnu nākotni, taču tajā pašā laikā viņi paši piedzīvo grūtības: ir grūti pierast pie kopdzīves divatā, kad viņu dzīvē ikdienā vairs nav septiņi bērni.

Lūk pēdējā zināma kopējā fotogrāfijā ar bērniem:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment