9. 1988. gada šampanietis Krug Vinage Brut, 1,5l – 949$
Krug 1988 šampanietis ir radīts vienīgajā ražotnē, kas izmanto ozolkoka mucas, un tam ir 10 gadus jānostāv, lai būtu gatavs. Šampanieša svaigā garša atgādina žāvētas vīģes un nogatavojušās cidonijas.
8. 1995. gada šampanietis Krug Clos du Mensil Blanc de Blancs – 969$
Šim retajam šampanietim piemīt bagātīga riekstu un medus garša no Chardonnay vīnogām, kā arī svaigums un spirgtums.
7. 1988. gada Pol Roger Sir Winston Churchill, 3l – 1 175$
Gadā tiek saražotas tikai 120 000 šīs firmas šampanieša pudeles, un šī šampanieša ražotnes, kuras visā pasaulē ir palikušas tikai dažas, pieder vienai ģimenei. Pol Roger bija Vinstona Čērčila iecienītākais zīmols, un viņam par godu 1988. gadā tapa šis šampanietis.
6. Veuve Clicquot Yellowboam Ostrich Limited, 3l – 1 599$
Šai pudelei ir strausa ādas aizdare, 22,4 karātu zelta sietiņš un 24 karātu zelta cepurīte ar iegravētu Madame Clicquot parakstu.
5. Armand de Brignac Brut Gold (Pīķa dūzis), 3l – 2 239$
Šis ir labākais no konkrētās markas šampaniešiem. Tam ir piesātināta un nedaudz arī sausa garša, kā arī patīkama, samtaina pēcgarša. Šo luksusa klases šampanieša ražotājuzņēmumu 2014. gadā iegādājās reperis Jay-Z.
Lasi vēl: Priekā! Alkohols ir labs tavai veselībai – kā tas ir iespējams?
4. 1995. gada šampanietis Krug Clos d’Ambonnay – 3 999$
Vēl viens no Champagne Krug šampaniešiem, kas ir ražots ierobežotā daudzumā un no īpašām, atsevišķi audzētām tumšajām Pinot Noir šķirnes vīnogām. Šampanietis tika nogatavināts veselus 15 gadus.
3. Armand de Brignac Brut Gold (Pīķa dūzis), 6l – 6 500$
Viss tas pats, kas iepriekš minētajā – 5.vietā -, tikai dubultā.
2. 1998. gada Dom Pérignon Rosé Brut, 3l – 11 179$
Pudeles dizaina autors ir amerikāņu kinorežisors Deivids Linčs, un tā tika veidota pēc uzņēmuma Dom Pérignon pasūtījuma. Šampanietim ir piesātināta un īpaši sabalansēta, izsmalcināta un izteikta garša.
1. 1996. gada Dom Pérignon Rose Gold, 6l – 49 000$
Šādas pudeles kopā ir tikai 35. Šampanieša aromātam ir raksturīga neliela kūdras dūmu pieskaņa, kas papildina izteikto un piesātināto garšu.
Avots: elitereaders.com
Tevi noteikti interesēs
- Eksperti ceļ trauksmi – mežos sācis ziedēt augs, kas parasti uzzied tikai pavasarī: tas ir viens no indīgākajiem augiem Latvijāby Laura Blūma
- Jānis Šipkēvics runā par seniem notikumiem, kas visiem latviešiem nozīmēja ļoti daudz un atklāj, kas toreiz notika patiesībāby Laura Blūma
- Kā rekord ātri iztīrīt cepeškrāsni no sodrējiem – triks, izmantojot dabīgo attaukošanas līdzekliby Anete Vītola