Pasaules Mobilajā kongresā Šanhajā dominē AI, 5G nākotne un tehnoloģiju nozares problēmas

Pasaules Mobilais kongress (MWC ) Šanhajā noslēdzās ar līdz šim lielāko starptautisko dalībnieku skaitu, uzņemot gandrīz 40 000 apmeklētāju no rekordlielām 124 valstīm un teritorijām, lai trīs dienu laikā demonstrētu inovācijas un sadarbotos, raksta Euronews.

MWC Šanhajā programmas un apakštēmu ietvaros, kas bija veltītas tēmai “Nākotne vispirms”, tika pētīta mākslīgā intelekta ekonomika, 5G nākotne un ne tikai. Pasākumā piedalījās simtiem izstādes dalībnieku, kas demonstrēja tehnoloģijas, kuras pārveido mūsu pasauli – no mikroshēmām un IoT līdz jaunākajiem AI un 5G produktiem un pakalpojumiem.

MVW izpilddirektors Džons Hofmans teica: “MWC Šanhajā ir patiesi uz nākotni vērsts pasākums, kas apmeklētājiem sniedz ieskatu savienojamības inovācijās, kuras pārveidos mūsu pasauli. Šogad mēs esam novērojuši vairāk starptautisku dalībnieku, un ir brīnišķīgi redzēt, ka globālā uzņēmējdarbība ir atgriezusies; staigājot pa piecām pasākuma zālēm, es redzēju uzņēmumus un cilvēkus no visas pasaules.”

MWC pasākumu radītais ekonomiskais stimuls

Pasākuma laikā Džons Hofmans sarunājās arī ar Euronews žurnālisti Angelu Bārnsu par gaidāmo ekonomikas izaugsmi, ko radīs MWC Šanhajā.

“Mūsu pasākums Barselonā ir daudz lielāks. Tas ir apmēram piecas vai sešas reizes lielāks. Bet Barselonā mēs nesen paziņojām par 502 miljonu eiro ekonomisko ietekmi uz Barselonu, Kataloniju Spānijā. Un kopš 2006. gada, kopš mēs esam Barselonā, esam radījuši vairāk nekā 6,9 miljardus eiro lielu ekonomisko ietekmi un radījuši daudz nepilna laika darbavietu, labu tehnoloģiju darbavietu, kas, jūs zināt, tiek radītas. Šanhajā mēs vēl neesam sasnieguši tādu pašu mērogu, bet… es sagaidu, ka MWC Šanhajā radītā ekonomiskā ietekme būs tuvu 100 miljoniem eiro,” viņš teica.

Hofmans stāstīja arī par tendencēm, kas viņu visvairāk uztrauc šā gada MWC Šanhajā.

“Mēs redzam daudz ko saistībā ar mūsu tēmu Nākotne vispirms ….Ķīna ir ļoti progresējusi 5G jomā. Tagad 5G-Advanced pieņemas spēkā. Ķīnas mobilais tīkls ir viens no pasaules līderiem izvēršanas jomā. China Unicom, China Telecom izmēģina šo tīklu. Bet mums ir arī daudz citu tēmu, daudz kas saistīts ar ģeneratīvo mākslīgo intelektu. Tas ir ļoti, ļoti, ļoti liels temats,” viņš teica.

Izaicinājumi, kas jāpārvar tehnoloģiju nozarei

Hofmans sarunā ar Euronews pastāstīja arī par pašreizējiem nozares izaicinājumiem tehnoloģiju nozarē.

“Es domāju, ka bija daudz optimisma par to, ka tehnoloģijas mūs ved pareizajā virzienā, un pēc tam izdomāt, kā ētiski izmantot tehnoloģijas. Ziniet, mums ir daudz darāmā. Lielākā daļa pasaules ir aprīkota ar 2G, 3G, 4G un 5G….6G nāks, bet mums joprojām ir daudz trūkumu. Mums ir dažas pārklājuma nepilnības, kuras mēs gatavojamies novērst ar zemes satelītiem.

Taču mums ir arī plaisa saistībā ar lietošanu. Un izmantošanas plaisa ir ļoti liels skaitlis. Miljardiem cilvēku, kas dzīvo zem digitālā pārklājuma jumta, bet kuriem vēl nav piekļuves šim pārklājumam. Tas varētu būt cenas, ierīces iespēju, valodas dēļ. Ir daudzi, daudzi faktori, un jo īpaši dzimumu jautājumi. Mēs konstatējam, ka sievietēm visā pasaulē joprojām nav vienādu iespēju pieslēgties internetam, mobilajam internetam. Un tieši pie šādu problēmu risināšanas GSMA un mūsu kolēģi visā pasaulē ļoti cītīgi strādā, lai palīdzētu tās atrisināt,” teica Hofmans

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment