Varat arī pievienot šai sāļai dažas kaltētas ķiploka daiviņas, un tā būs vēl smaržīgāka!
Sāli var kaltēt istabas temperatūrā, bet es parasti kaltēju to cepeškrāsnī ar nedaudz aizvērtām durvīm 50-60 °C temperatūrā, “konvekcijas” režīmā, apmēram stundu. Šajā laikā sāli vairākas reizes apmaisu, lai tā izžūtu vienmērīgāk.
Tā izskatās jau izžuvusi selerijas sāls. Tā vēl ir nedaudz karsta, jāļauj tai pilnībā atdzist. Sasmalciniet gabaliņus tieši ar rokām un pārliekat burkās.
Protams, šādu sāli nevar žāvēt un uzglabāt mitrā veidā, bet no pieredzes es teikšu, ka sauso ir vieglāk dozēt, vairāk pierasts vai kaut kas tāds, kā jūs lietojat parasto sāli.
Aromātisko sāli var uzglabāt virtuves skapī, vēlams, stikla traukā ar hermētiski noslēgtu vāku, tikai noteikti to apzīmējiet, citādi to var sajaukt ar bazilika sāli.
Mēs visi izmantojam sāli ēdienu gatavošanai, taču sāls ar aromātiskiem garšaugiem ļauj pat šķietami pazīstamākajiem ēdieniem uzburt jaunas krāsas, aromātus un garšas! Šādu sāli var izmantot buljonam, gaļas, putnu gaļas, zivju, pākšaugu, mērču, dažādu marināžu, dārzeņu salātu un tomātu dzērienu pagatavošanai.
Lasi vēl: 1 ēdamkarote uz spaini ūdens. Rudenī izkaisiet šos miltus uz dobēm – kūtsmēslu vietā
Laimīgu gatavošanu, es ļoti ceru, ka arī jums šī recepte būs noderīga!
Tevi noteikti interesēs
- Kad eju ciemos, 5 minūtēs varu pateikt, vai saimniece ir laba vai nē – skatos tikai uz trim lietām
- Ar 26. oktobri sāksies kaut kas, kas nav bijis kopš 1887. gada: ko sola sinoptiķi
- Kāpēc kaķis sper ar pakaļkājām: eksperti atklāj patiesību, kamdēļ dzīvnieki tā dara
- Sāksies “melnā josla”: ko nedrīkst ņemt rokās 24. oktobrī – tautas ticējumi
- 3 gadījumi, kad nav jāpakļaujas ceļu inspektora prasībām: jums nekas par to nedraud
- Sešus mēnešus dzīvoju ar vīrieti, kurš pelnīja 700 euro, bet aizgāju no viņa tikai divu iemeslu dēļ











