Šī recepte ir ideāls risinājums tiem, kas vēlas baudīt svaigu, dabisku produktu – mājas sieru.
Pateicoties sagatavošanas vienkāršībai un sastāvdaļu pieejamībai, pat iesācējs var tikt galā ar recepti. Pašu gatavotais siers būs garšīgs piedeva sviestmaizēm un īsts mājas komforta ēdiens.
Sastāvdaļas
Piens (tauku saturs 3,2%) – 1 litrs
Olas – 3 gabali
Skābais krējums – 200 grami
Sāls 1-2 tējkarotes
Sagatavošana
Katliņā ielej pienu un pievieno sāli. Ja vēlaties, lai siers būtu sāļāks, pievienojiet vismaz 2-3 tējkarotes sāls. Uzlieciet pienu uz uguns un ļaujiet tam vārīties. Pēc tam sajauc krējumu un olas un maisījumu uzmanīgi lej pienā, visu kārtīgi samaisot kopā.
Pēc samaisīšanas uzliek pannu uz uguns un vāra apmēram 6-8 minūtes, līdz siers sāk atdalīties no sūkalām. Vāra maisījumu vēl 2-3 minūtes, lai nodrošinātu vienmērīgu atdalīšanas procesu.
Sagatavo divas kārtas marles un liek siera masu caurdurī. Sūkalas nolej, lai paliek tikai bieza masa. Masu pārliek ērtā formā. Uzlieciet pa virsu svaru, lai nodrošinātu, ka siers ir vienmērīgi sablīvēts. Atstājiet to šādā stāvoklī 4-5 stundas – tas ir pietiekami, lai sasniegtu vēlamo konsistenci.
Padoms
Izmantojiet pienu ar augstu tauku saturu, jo tas palīdz izveidot gludu un krēmīgu tekstūru. Pat ja izmantosiet veikalā pirkto pienu, rezultāts būs lielisks. Pārliecinieties, ka piens nepārkarst, jo tas var ietekmēt gatavās masas konsistenci.
Nebaidieties pievienot dažādas garšvielas un garšaugus – tas palīdzēs jums izveidot sieru ar garšu, kas lieliski atbilst jūsu vēlmēm. Garšas variācijām – kurkuma, itāļu garšaugi, čili pipari u.c.
Jāeksperimentē arī ar garšaugiem, ķiplokiem, papriku un citām piedevām – tas ļaus izveidot unikālu mājas sieru, kas ideāli piemērots sviestmaizēm un citām uzkodām.
Izbaudiet procesu, eksperimentējiet ar garšām un ļaujiet katram siera gabaliņam radīt siltumu un prieku.