Granola nav tikai brokastis. Tas ir neliels rīta rituāls, kas uzmundrina, uzlabo noskaņojumu un palīdz iesākt dienu gardi un skaisti. Ceptu auzu pārslu aromāts ar banānu, kanēli un šokolādi ir tieši tas, kas nepieciešams, lai no rīta pieceltos no gultas.
Ēdienu blogere un emuāra autore Dženija Ega dalījās ar savu banānu granolas recepti, kas ir ne tikai garda, bet arī veselīga, jo viena porcija ar grieķu jogurtu un karoti zemesriekstu sviesta nodrošina vairāk nekā 20 gramus olbaltumvielu.
Veikalā nopērkamās iespējas bieži vien ir pilnas ar cukuru, eļļu un konservantiem. Pašgatavota granola piedāvā bagātīgu sastāvu un maksimālu uzturvērtību.
Varat pievienot savas iecienītākās sēklas, riekstus vai garšvielas, padarot to kraukšķīgāku vai mīkstāku atbilstoši savai gaumei. Turklāt aromāts, kas piepilda virtuvi cepšanas laikā, ir tīra aromterapija.
Sastāvdaļas
1 liels gatavs banāns
1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
½ ēdamkarotes tahini (var aizstāt ar zemesriekstu sviestu)
60 ml izkausētas kokosriekstu eļļas
250 g auzu pārslu
1 sauja ķirbju sēklu
1 sauja saulespuķu sēklu
Vaniļa pēc garšas
Kanēlis pēc garšas
Sāls šķipsniņa
Tumšā šokolāde pēc garšas
Pagatavošana
Sajauc visas sastāvdaļas vienā lielā bļodā — banānu, kļavu sīrupu, tahini, kokosriekstu eļļu, garšvielas, auzas un sēklas. Mīklai jābūt mitrai, bet ne lipīgai.
Vienmērīgi izklāj maisījumu uz ar cepampapīru izklātas cepšanas pannas.
Cep 160°C temperatūrā apmēram 20 minūtes. Pēc tam viegli samaisa granolu un cep vēl 20-25 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
Pievieno šokolādi, kad granola ir nedaudz atdzisusi, lai tā nedaudz izkustu, bet nebūtu šķidra. Pilnībā atdzesē un pārliek hermētiskā burkā. Uzglabā līdz divām nedēļām.
Granolu var pasniegt ar grieķu jogurtu un karoti zemesriekstu sviesta, ar pienu vai augu izcelsmes dzērienu, kā smūtija piedevu vai vienkārši kā uzkodu.
Ja vēlaties kraukšķīgāku granolu, ļaujiet tai pilnībā atdzist, pirms to salaužat gabalos. Ja vēlaties mīkstāku, izņemiet to no krāsns nedaudz agrāk.
Šīs brokastis ir par līdzsvaru un rūpēm par sevi. Tās ir par to, cik garšīgs var būt veselīgs ēdiens.









