Pasmaržot, pieskarties, atrast 1 uzrakstu: kā izvēlēties labāko malto gaļu kotletēm

Zinoša saimniece veikalā vienmēr viegli atradīs vislabāko malto gaļu – vismaz vistas, liellopa vai cūkgaļas. Tas ir ļoti vienkārši izdarāms.

Protams, vispirms tā ir jānogaršo. Ja produkts ir labs, jūs to gandrīz nekad nejutīsiet. Tikai bojāta gaļa ir ar izteiktu skābuma aromātu. Bojātu izstrādājumu ražotājs bieži cenšas paslēpt ar garšvielām, kūpinājuma piemaisījumiem vai ķiplokiem.

Kvalitatīva malta gaļa iepakojuma iekšpusē ir izklāta vienmērīgi, iepakojuma iekšpusē nedrīkst būt mitrums. Paskatieties uz krāsu – tai jābūt viegli sārtai.

Kādās kategorijās iedala malto gaļu:

A – gaļas vairāk nekā 80 %;

B – gaļa 60 – 80 %;

C – gaļa no 40 līdz 60 %;

D – gaļa no 20 līdz 40%;

E – gaļa ne vairāk kā 20 %.

Protams, labāk ir ņemt A kategorijas malto gaļu, bet, protams, tā būs dārgāka. Bet noteikti nav ieteicams ņemt malot gaļu, kas ir  D vai E kategorijā. Šāda malta gaļa var saturēt dažādus piemaisījumus.

Visbiežāk maltā gaļā vēl var būt garšvielas; garšaugi; sīpoli; soja; kolagēna proteīns (visbiežāk āda); atkaulota mājputnu gaļa (lēts maltu kaulu, skrimšļu, vistas kāju maisījums).

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment