Kartupeļus sasmalcinu biezenī. Pievienoju sviestu, rīvētu sieru, garšvielas (parasti ņemu saspiestu ķiploku un nedaudz muskatrieksta). Sajauc (es to daru, izmantojot kartupeļu smalcinātāju).
Tagad olu dzeltenumi. Pievienoju un vēlreiz samīcu mīcekli.
Kāpēc es labprātāk izmetu nevajadzīgu apģērbu, nevis atdāvinu to citiem – bet viss nav tik vienkārši
Kartupeļus pārlieku konditorejas maisiņā un izspiežu uz cepešpannas. Kā šis:
Šim nolūkam varat izmantot konditorejas maisiņu vai biezu piena vai skābā krējuma maisiņu. Cepamo paplāti var pārklāt ar cepampapīru. Es izmantoju atkārtoti lietojamu silikona paklājiņu.
Tagad lieku sagatavoto gaļas pildījumu. Un virsū arī pārklāju ar kartupeļiem:
Cepeškrāsni uzkarsēju līdz 220 grādiem. Ielieku pannu cepeškrāsnī un cepu 10-15 minūtes. Var pasniegt ar krējumu…
Sastāvdaļas:
Kartupeļi – 800 g
• Sviests – 50 g
• Siers – 60 g
• Olu dzeltenumi – 2 gab.
• Muskatrieksts – šķipsniņa
• Granulēti ķiploki – 1 tējk.
• Cepta tītara (vai vistas gaļa) - 200 g (vai vārīta)
• Sīpols – 1 gab.
• Augu eļļa – 3 ēd.k.
• Malti melnie pipari
• Sāls
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Laika ziņu moderators Martins Bergšteins atklāj, ka nedēļas nogale Latvijā atnesīs negaidītu epizodi
- Znots manā dzīvoklī sāka diktēt noteikumus, atbildot uz to, nomainīju interneta paroli un uzliku ledusskapim slēdzeni
- Jau decembra vidus, bet Ziemassvētku kaktuss tikai ar pāris pumpuriem — pievienoju vienu sauju, lai tas mostas kuplai ziedēšanai
- Atradu vīra kabatā čeku no Akropoles par 1399,99 eiro; smieklīgākais bija tas, ko viņš man par to atbildēja
- Mūsu Valmieras dzīvokli patstāvīgi apmeklēja vīramāte, bet tikai tad, kad tur neviena nebija – ieliku slēpto kameru un sapratu visu
- 12. 12. – gada pēdējā Spoguļdiena: galvenās iezīmes un aizliegumi, ko nedarīt, lai nepiesauktu neveiksmi












