Apetīti rosinoša un garšīga sarkano zivju, krēmsiera un garšaugu pastēte ir ideāli piemērota gan brokastīm, gan svētku galdam. Izmantojiet to, lai pildītu olas vai groziņus, vai pasniedziet ar svaigas vai grauzdētas bagetes šķēlītēm.
Jebkurā gadījumā šī ir lieliska iespēja iepriecināt viesus ar kaut ko īpašu, kas sniedz gan vizuālu, gan garšas baudījumu. Ja vēlaties pievienot pastētei vēl dažas nianses, varat papildināt to ar dažādiem zaļumiem vai pievienot nelielu daudzumu sinepju, lai pastēte iegūtu asāku garšu.
Sastāvdaļas pastētes pagatavošanai
Mazsālīta forele vai lasis – 150 g
Krēmsiers – 150 g
Citronu sula – 2 tējkarotes
Dilles – neliels ķekars
Pastētes pagatavošana
Nomazgājiet dilles, nosusiniet un sasmalciniet. Sagrieziet zivis mazos gabaliņos. Blendera traukā liek krēmsieru, sarkano zivi, zaļumus, pārlej ar citrona sulu. Ar blenderi sablendē viendabīgā masā.
Iegūto pastēti pārlieciet stikla traukā un ievietojiet ledusskapī uz vismaz stundu, lai tās garša nedaudz “nogatavotos” un iegūtu vēl labāku tekstūru. Ja vēlaties, pastētei pievienojiet cieti vārītu olu. Tāpat varat izmantot jebkuru sarkano zivi.
Pastēti varat pasniegt ar grauzdiņiem vai svaigām maizes šķēlītēm kā vieglu brokastu vai rīda uzkodu piedevu. Tā ir arī lieliska uzkoda svētku galdam. Izmantojiet to kā pildījumu miniatūriem groziņiem, kanapē vai pildītām olām, lai pievienotu krāsu un garšu svētku galda noformējumam.
Šī pastēte no sarkanās zivs ir lieliska izvēle, ja vēlaties sagatavot vieglu, bet izsmalcinātu uzkodu, kas patiks visiem viesiem. Un, protams, veidot šādas pastētes ir arī lielisks veids, kā sagatavoties svētkiem vai citiem īpašiem pasākumiem. Labu apetīti!