Pat mitra malka aizdegsies minūtes laikā: noderīgs knifiņš grilēšanas sezonai

Uguns iekuršana augsta koksnes mitruma apstākļos ir izplatīta problēma āra aktivitāšu cienītājiem un privātmāju īpašniekiem. Kvalitatīva sausa malka ne vienmēr ir pa rokai, it īpaši lietainā laikā vai arī tad, ja kurināmais ticis ilgstoši uzglabāts ārā.

Tomēr ir kāda pārbaudīta metode, kas ļauj veiksmīgi aizdedzināt pat mitru malku. Tā ir balstīta uz koksnes fizikālo īpašību izpratni un pieejamo instrumentu pareizu lietošanu. Apgūstot šo tehniku, jūs varēsiet ātri iegūt stabilu liesmu neatkarīgi no pieejamās malkas stāvokļa.

1. solis: Izvērtējiet koksnes stāvokli

Vispirms jāizvērtē, cik slapja ir malka un cik tālu mitrums tajā ir iekļuvis. Parasti mitrums nonāk tikai koksnes ārējos slāņos, bet tās kodols paliek salīdzinoši sauss koksnes šķiedru dabiskā blīvuma dēļ. Šā principa izpratne kļūst par pamatu turpmākajām darbībām, lai sagatavotu malku aizdedzināšanai.

2. solis: Sasmalciniet malkas pagales skaliņos

Paņemiet cirvi vai citu piemērotu instrumentu un sasmalciniet lielas malkas pagales mazos skaliņos. Iegūto gabaliņu biezumam jābūt aptuveni 2–3 centimetriem un garumam 15–20 centimetriem. Sasmalcināšanas process vienlaikus atrisina divas problēmas: tas nodrošina piekļuvi sausajai koksnes iekšpusei un rada materiālu ar lielāku virsmas laukumu, kas veicina atlikušā mitruma ātrāku iztvaikošanu un aizdegšanos.

3. solis: Izveidojiet optimālu iekura struktūru

Sagatavojiet pamatni no vairākām papīra vai avīzes loksnēm, kas kalpos kā pamatne uguns iekuršanai. Uz pamatnes uzmanīgi sakraujiet iekuru telts vai piramīdas formā, atstājot pietiekami daudz atstarpju starp elementiem gaisa cirkulācijai. Iegūtajā struktūrā ievietojiet arī saburzītu papīru. Šis izkārtojums nodrošina vienmērīgu liesmu sadalījumu un rada vilkmi, kas nepieciešama stabilai degšanai.

Lasi vēl: Laba ziņa visiem ”Omniva” klientiem: daudzi šo jau sen ir gaidījuši un tas beidzot noticis

4. darbība. Noņemiet mitrumu ar sāli

Vienmērīgi apkaisiet sagatavoto struktūru ar galda sāli, īpašu uzmanību pievēršot koksnes mitrākajām vietām. Sālim piemīt izteiktas higroskopiskas īpašības un tas spēj aktīvi absorbēt mitrumu no apkārtējiem materiāliem. Šis process ilgst vairākas minūtes, kuru laikā sāls izsūc ūdeni no koksnes virsmas slāņiem, padarot to piemērotāku aizdedzināšanai.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā