5. solis: Sagatavotā materiāla aizdegšanas procedūra
Pēc visu sagatavošanās darbību pabeigšanas pārejiet pie faktiskās aizdedzināšanas. Aizdedziniet papīra pamatni ar sērkociņiem vai šķiltavām, pārliecinoties, ka uguns vienmērīgi izplatās pa visu laukumu. Liesma ātri pārsviedīsies uz sagatavotajiem skaliņiem, kas, pateicoties iepriekšējai apstrādei, aizdegsies daudz vieglāk nekā parasti. Kad skaliņi aizdegas, pievienojiet lielākus koksnes gabalus, pakāpeniski palielinot uguns intensitāti.
Aprakstītās tehnikas izmantošana ļauj atrisināt mitras malkas aizkuršanas problēmu, neizmantojot īpašas ķīmiskas vielas vai dārgu aprīkojumu. Mehāniskās koksnes apstrādes un dabisko absorbentu izmantošanas kombinācija rada optimālus apstākļus ātrai uguns iedegšanai pat nelabvēlīgos laikapstākļos.
Apgūstot šo tehniku, jūs vienmēr varēsiet iekurt uguni, kad pa rokai ir tikai pamata instrumenti un materiāli. Šī prasme ir īpaši vērtīga lauka apstākļos, kā arī izmantojot mājokļa apkures ierīces rudens-ziemas periodā. Dārgie lasītāji, ja jums noderēja šī informācija, atzīmējiet rakstu ar “patīk” un dalieties sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par jūsu komentāriem!
Perfekta šašlika pagatavošanas māksla prasa izpratni par pamatprincipiem un noslēpumiem, kas tiek nodoti no paaudzes paaudzē. Šī populārā ēdiena panākumi ir atkarīgi no daudziem faktoriem, sākot no kvalitatīvas gaļas izvēles līdz pareizai gatavošanas tehnikai uz oglēm.
Šašliks būs sulīgs un maigs: dabīga marināde perfektai gaļas garšai
Pareizi izvēlēta marināde var pārvērst parastu gaļu par īstu kulinārijas šedevru, padarot to neticami maigu un sulīgu. Zinot dažādu gaļas veidu īpašības un to pagatavošanas metodes, pat iesācēji pavāri var sasniegt izcilus rezultātus. Mūsdienu marinādes receptes apvieno tradicionālās metodes ar inovatīvām pieejām, nodrošinot maksimālu garšas attīstību. Šo prasmju apgūšana garantē ēdienu, kas būs jebkura mielasta spilgtākais notikums un atstās neaizmirstamus iespaidus viesiem, raksta portāla Pogovorim.by redakcijas padome.
Pirmkārt, pareizās gaļas izvēle ir būtisks solis kvalitatīva šašlika pagatavošanā. Cūkgaļa tradicionāli tiek uzskatīta par labāko variantu tās maiguma un spējas labi marinēties dēļ. Labākās šašlika daļas ir kakls, fileja un muguras daļa, kurām ir ideāla gaļas un tauku attiecība. Pareizai tauku slāņu un gaļas attiecībai jābūt vienai pret četrām, kas nodrošina gatavā ēdiena sulīgumu bez liekiem taukiem. Liellopu un jēra gaļai to stingrības dēļ nepieciešama īpaša pieeja, tāpēc, lai garantēti iegūtu labu rezultātu, ieteicams izvēlēties pārbaudītu cūkgaļu.
Otrkārt, vistas gaļa ir lieliska alternatīva tiem, kas dod priekšroku diētiskākām iespējām vai kuriem ir ierobežojumi citu gaļas veidu lietošanā. Vistas gaļa ir dabiski maiga un tās pagatavošanai nepieciešams mazāk laika, kas padara to par ideālu izvēli ātrai šašlika pagatavošanai. Vistas stilbiņi satur pietiekami daudz tauku, lai saglabātu sulīgumu, un arī šķiņķi uzrāda lieliskus rezultātus, grilējot uz oglēm. Krūtiņa, neskatoties uz sausumu, var veiksmīgi izmantot, ja tā ir pareizi marinēta un gatavošanas process tiek rūpīgi uzraudzīts.
Tevi noteikti interesēs
- Laba ziņa visiem ”Omniva” klientiem: daudzi šo jau sen ir gaidījuši un tas beidzot noticisby Sandra Vīgante
- Aromātisks ābolu ievārījums 10 minūtēs: vienkāršs un gards, bet ziemā lieliski piemērots saldajiem pīrāgiemby Rinalds Bergmanis
- Savās mājās klusi aizsaulē devies populāras filmas aktieris: ”Viņš turējās cik varēja”by Sandra Vīgante