Pat nedomāju, ka tā glabāšu zaļos lociņus ziemai: pamēģināju, un tagad tā daru katru gadu

Jūs taču zināt, ka man nekas nepazūd! Man neviens lociņa asniņš nepazudīs.

Kā es kilogramiem žāvēju lociņus ziemai un gatavoju zaļo mērci. Bet šodien es pastāstīšu, ko vēl gatavoju no zaļajiem lociņiem ziemai. Zaļos lociņus rūpīgi noskaloju tekošā ūdenī, viegli nosusinu un sagriežu.

Pirmajai metodei daļu sagrieztā lociņa lieku blendera traukā un sasmalcinu.

Protams, var sasmalcināt arī ar iegremdējamo blenderi, bet es nevēlos zaļos lociņus pilnībā pārvērst biezenī — man vajag, lai paliek nelieli gabaliņi.

Pārceļu maisījumu bļodā un pievienoju sviestu, kas jābūt mīkstam, istabas temperatūrā. Uz 150 gramiem zaļā lociņa es pievienoju vienu sviesta paciņu — 180 gramus. Man ir 300 grami zaļā lociņa, tāpēc pievienoju divas sviesta paciņas. Vieglā kārtā samaisu un obligāti pievienoju sāli — es lieku tējkaroti sāls. Noteikti pagaršo, un, ja šķiet par maz, pievieno vēl pēc garšas.

Gatavo masu lieku ledus formiņās. Var vienkārši likt folijā vai pārtikas plēvē un sarullēt desiņas veidā, vai arī pārnest mazās kastītēs.

Pārklāju formiņu ar pārtikas plēvi un lieku saldētavā. Sasalušos kubiņus izņemu no formiņas, pārnesu uz trauku vai maisiņu un glabāju saldētavā.

Satikos ar vīrieti un līdz ausīm iemīlējos, bet viņš izvirzīja vienu nosacījumu, un tagad es nezinu, kā rīkoties

Parādu savu grūbu recepti — ģimene ēd kā piedevu un prasa vēl

Tādus kubiņus es parasti pievienoju kartupeļu biezenim, kā arī sautējumiem borščiem un otrajiem ēdieniem.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….