Bez zaļumiem un garšvielām! Konservēti tomāti izdodas pārsteidzoši garšīgi. Marināde ir pati vienkāršākā un veiksmīgākā.
Šī ir pati vieglākā tomātu konservēšanas recepte. Nekādu pārgudrību un lieku klapatu. Garšīgākus konservētos tomātus tu pavisam noteikti nebūsi ēdis!
Sastāvdaļas:
Tomāti;
1 ēdamkarote sāls;
4 ēdamkarotes cukura;
4 ēdamkarotes 9% etiķa.
Konservēti tomāti ziemas krājumiem
Izmazgājam burkas un nomazgājam tomātus. Katru tomātu saduram krusteniski ar dakšiņu, lai miziņa neplaisātu. Ievietojam burkā tik daudz tomātu, cik iespējams. Pārlejam ar verdošu ūdeni, uzliekam vāku, atstājam uz 15-20 minūtēm.
Ūdeni no burkām izlejam izlietnē. Pagatavojam marinādi: 1 litram verdoša ūdens pievienojam 1 ēdamkaroti sāls, 4 ēdamkarotes cukura un tādu pašu daudzumu 9% etiķa.
Neiedomājami garšīgi 5 salāti, kas gatavojami ātri un vienkārši, tikai 15 minūtēs
Burkas ar tomātiem līdz augšai aplejam ar marinādi. Nekavējoties aizvākojam burkas.
Apgriežam aizvākotās burkas otrādi. Pārklājam ar dvieli un atstājam līdz pilnīgai atdzišanai.
Uzglabājam tumšā, vēsā vietā. Tomāti sanāk pārsteidzoši garšīgi, ar ideālu sāls un cukura līdzsvaru!
Lasi vēl: Izrādās, ka visu šo laiku mēs esam nepareizi uzlādējuši savus viedtālruņus un tos bojājuši!
Ja tev noderēja šī lieliskā recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos!