Neviens Jaungada galds nav pilnīgs bez skaistām un košām uzkodām. Iesaku pagatavot “Ziemassvētku eglītes” uzkodu uz krekeriem.
Lai gan šo uzkodu ir ļoti vienkārši pagatavot, tā izskatās ļoti iespaidīgi un svētku noskaņojumā. Šī uzkoda radīs Jaungada noskaņu. Noteikti pagatavojiet šo “Ziemassvētku eglītes” uzkodu arī šogad.
Sastāvdaļas:
- Vārīta vistas fileja – 200 g
- Marinēti gurķi – 3 gab.
- Olas – 2 gab.
- Cietais siers – 80 g
- Franču sinepes – 1 ēdamkarote
- Majonēze – 4 ēdamkarotes
- Dilles – 1 saišķis
- Sālīti krekeri – 6-8 gab.
- Sinepju sēklas dekorēšanai
Pagatavošana:
Vāriet vistas fileju sālsūdenī, līdz tā ir mīksta. Pēc tam sagrieziet to mazos kubiņos. Fileju var arī saplūkāt ar rokām. Sagriezto vistu pārliek dziļā bļodā. Marinētos gurķus smalki sagriež un pievieno bļodā kopā ar vistu. Iepriekš novāra olas, nomizo, sarīvē uz rupjās rīves un liek bļodā.
Sarīvē jebkuru cieto sieru uz rupjās rīves. Cietā siera vietā var izmantot kausēto sieru. Ievieto sarīvēto sieru bļodā ar pārējām sastāvdaļām. Tagad pievieno franču graudu sinepes un majonēzi. Visu rūpīgi samaisa, un uzkodu pamatne ir gatava.
Novieto krekerus uz skaista šķīvja. Izmanto sālītus krekerus. Rūpīgi nomazgājiet un nosusiniet dilles un smalki sakapājiet. Tagad sāksim veidot Ziemassvētku eglītes. Lai to izdarītu, ar ēdamkaroti paņemiet nelielu daudzumu pildījuma un ievietojiet to plaukstā.
Izmantojiet rokas, lai izveidotu konusu krekera lielumā. Tagad paņemiet krekeri un apviļājiet to no visām pusēm sasmalcinātās dillēs. Novietojiet gatavo konusu uz cepuma, nedaudz piespiežot to uz leju. Visas Ziemassvētku eglītes izveidojiet šādā veidā. Dekorējiet augšpusi ar granātābolu sēklām.
Labu apetīti!









