Paziņots brīdinājums “WhatsApp” un “Telegram” lietotājiem! Daudzi var palikt bez profiliem

Tiek paziņots skaļš brīdinājums “WhatsApp” un “Telegram” lietotājiem! Daudzi var palikt bez saviem personīgajiem profiliem jau pavisam drīz, ja neievēros šo. 

WhatsApp ir vairāk nekā 2 miljardi aktīvo lietotāju mēnesī (dati no 2023. gada), padarot to par lielāko ziņojumapmaiņas platformu pasaulē.

Savukārt Telegram ir aptuveni 800 miljoni aktīvo lietotāju mēnesī (dati no 2023. gada), un tā popularitāte turpina strauji pieaugt, īpaši reģionos, kur lietotāji novērtē tādas funkcijas kā drošība un privātums.

Kā zināms šīs lietotnes arī Latvijā lieto tūkstošiem iedzīvotāju. Whatsapp ir populārāks, tomēr Telegram pēdējos mēnešos arī uzņem apgriezienus lietotāju vidū.

Pirms neilga laika tika izplatīts paziņojums sakarā ar šīm lietotnēm..

Arvien biežāk krāpnieki izmanto šīs divas lietotnes, lai zagtu cilvēku profilus un tostarp datus. Krāpnieciski uzbrukumi ļauj ļaundariem pārņemt lietotāja “WhatsApp” vai “Telegram” kontu, tādējādi iegūstot piekļuvi visām sarakstēm un iespēju tajās veikt izmaiņas.

Šāda veida krāpniecības gadījumi ir konstatēti arī Latvijā. Lietotājam tiek lūgts ievadīt savu telefona numuru un SMS saņemto sešu ciparu kodu, taču šis verifikācijas kods patiesībā ir paredzēts, lai ļaundaris varētu pārnest lietotāja “WhatsApp” kontu uz citu ierīci vai numuru.

Ir bijuši gadījumi, kad, pārņemot kontu, ļaundari iestata PIN kodu, kas liedz oriģinālajam īpašniekam atgūt piekļuvi. No nozagtā konta var tikt izplatītas krāpnieciskas ziņas kontaktpersonām ar mērķi iegūt materiālu labumu.

Kā rīkoties? 

Ieteicams būt piesardzīgiem un ignorēt šāda veida ziņas. Tāpat, izmantojot citus saziņas kanālus, ieteicams informēt kontaktpersonu, no kuras vārdā ziņa ir saņemta, par notikušo.

Lasi vēl: Stipras sāpes: Globa augustā paredzēja smagu tikšanos ar cilvēku no pagātnes trīs zvaigžņu zīmēm

Ir jābūt ļoti piesardzīgiem saņemot ziņas no svešiem cilvēkiem un ja neesat pārliecināts par informācijas būtību, tad labāk nevērt šādas ziņas vaļā un vienkārši izdzēst.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment