Pēc draudzene pieprasījuma, “dzimenītē” bija jādara šis… Sajūtas, maigi sakot, nepatīkamas

 

Notikumi ap sievieti un viņas draudzeni vārdā Tamāra; abas sievietes ir  draudzenes kopš studentu laikiem. Tamāra nesen uzaicināja stāsta varoni uz savu dzimšanas dienas ballīti kafejnīcā.

Tagad viņa atstāsta notikušo!

Viņa ieradās ar  kopīgajām draudzenēm. Kā dāvanu Tamārai tika nopirkta dārga zīmola somu. Viņai jau sen bija paudusi, ka gribētu šādu aksesuāru, tomēr augstā cena viņu atturējusi no pirkuma. Bet tagad viņa to saņems dāvanā. Draudzenes jau iztēlojās, kā Tamāra priecāsies par šādu velti!

Veikalā  somu pārdeva ar nelielu atlaidi. Tādējādi sievietēm pietika naudas, lai gaviļniecei nopirktu arī ziedu grozu.

Tamāra bija bezgala priecīga, ieraugot dāvanu. Viņa pateicās par apsveikumiem un uzmanību. Visi lieliski pavadījas laiku, nedaudz iedzēra, parunājās, dalījās  ar jaunākajām ziņām.

“Studentu gados tikāmies bieži, bet tagad katrai ir sava ģimene un darbs.” skaidroja Tamāras draudzene.

Tamāra svinību sākumā pasūtīja pudeli šampanieša. Tad svētku dalībnieces vēl pirka kokteiļus pēc saviem ieskatiem. No ēdieniem katra pasūtīja, ko gribēja, bet, tā kā visas dāmas ievēro diētu, tad pasūtīja tikai suši un salātus.

 

Svētku beigās Tamāra paziņoja, ka maksās tikai par šampanieša pudeli, bet viss pārējais  bija jāmaksā no savas kabatas.

Tamāra par to iepriekš nebrīdināja. Šī nebija pirmā reize, kad šajā restorānā ar meitenēm tika svinēta dzimšanas dienas. Līdz šim par banketu vienmēr maksāja gaviļniece.

“Protams, mēs bijām maigi sakot uz pauzes. Protams, nestrīdējāmies, kopīgi samaksājām par ēdienu un dzērieniem. Tomēr palika nepatīkama pēcsajūta.” saka stāsta autore.

 

Viņa skaidro, ka vienmēr uzskatījusi – ja aicinu viesus uz svētkiem, par ēdieniem un dzērieniem ir jāmaksā gaviļniekam. Studentu laikos, kad visiem bija maz naudas, visi iepriekš vienojās, ko pasūtīs, lai jubilārs varētu samaksāt rēķinu.

Lasi arī: Pievienoju 2 ēdamkarotes ūdenim un mērcēju balto veļu; Pēc 15 minūtēm dzeltenums un traipi pazūd bez balinātāja

Dažreiz mēs neko nedāvinājām – vienkārši kopīgi samaksājām rēķinu. Bet šoreiz ne tikai uzdāvinājām dārgu dāvanu, bet arī samaksājām rēķinu.

Neuzskatu sevi par alkatīgu, taču situācija atstāja nepatīkamu iespaidu. Jāmin, ka rēķins nebija nemaz tik prāvs, jo neviena no draudzenēm nepasūtīja dārgus ēdienus.

Ko tu domā par šo stāstu? Vai tev ir gadījies sastapties ar līdzīgu situāciju? Droši raksti komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment