Varētu jau šķist, ka pangasijām nav ne vainas. Tās ir ļoti gaļīgas un gardas zivis, tām ir maz asaku, bet pats galvenais – tās ir plaši pieejamas un nav dārgas! Diemžēl šai zivij ir viens ļoti liels mīnuss – tās lietošana uzturā ir kaitīga veselībai.
Daudzās Eiropas valstīs, ASV un Kanādā pangasiju jau ir aizliegts pārdot. Diemžēl pie mums pangasija joprojām stāv pārtikas plauktos – tā, it kā tajā nekā slikta nebūtu. Protams, ka mēdz būt arī izņēmumi. Ir arī uzticami pārdevēji, kuri seko līdzi sanitārajiem nosacījumiem savās zivju audzētavās. Taču – vai ir vērts pakļaut briesmām savu un savas ģimenes veselību?
Lasi vēl: VIDEO: Kāpēc tu nekad jūras muzejos neredzēsi baltās haizivis?
Pāršķir lapu, lai uzzinātu, kāpēc uzturā nevajadzētu lietot pangasijas!
Tevi noteikti interesēs
- Māris bieži Jauno gadu svinēja ar brāli, bet tad atklājās skarbā patiesība – kāpēc viņi patiesībā tiek aicināti
- “Manai mammai bija tāds pats,” — teica Rīgas oficiante, paskatoties uz miljonāra gredzenu: stāstu, ko viņš atbildēja
- Kāpēc rozā lasis pēc atkausēšanas zaudē struktūru: stāsta pieredzējis zvejnieks no Alūksnes
- Gardākās un gaisīgākās ķirbju pankūciņas, ko esmu ēdusi – rudenī tās gatavoju katru nedēļu, un visa ģimene lūdz vēl
- Logi vienmēr paliks sausi un bez pelējuma, ja ik rītu veiksi tikai vienu vienkāršu darbību
- Katru nedēļu gatavoju ķirbi šādā veidā, un bērni vienmēr prasa: “Mamm, vai tiešām tas ir ķirbis?”







