Problēma sākas ar to, ka pangasijas ir ļoti izturīgas, jo viņas var izdzīvot tur, kur daudzas citas zivis kaitīgo apstākļu dēļ vienkārši nomirtu. Diemžēl ne visai godīgie uzņēmēji to izmanto.
Lielākā daļa saldēto pangasiju pie mums nonāk no Vjetnamas. Viņas audzē Mekongas baseinā, kas tiek uzskatīta par vienu no vispiesārņotākajām upēm pasaulē.
Mekongā masveidā ieplūst dažādas ķīmiskās vielas, kanalizācijas ūdeņi, kā arī minerālmēsli no blakus esošajām zemes platībām. Zivis ir spiestas dzīvot šādos apstākļos un pēcāk tās nonāk uz mūsu pusdienu galdiem. Ar to vien nepietiek, jo pat sasaldēšanas procesā tiek izmantots tās pašas netīrās upes ūdens!
Lai šie nekaunīgie uzņēmēji spētu iegūt vēl lielāku peļņu, viņi baro pangasijas ar hormoniem un ķīmiskajām vielām, panākot, ka zivis daudz ātrāk izaug.
Lasi vēl: VIDEO: Kāpēc tu nekad jūras muzejos neredzēsi baltās haizivis?
Uzzinot ko tādu, diez vai tu vēl kādreiz vēlēsies ēst šīs zivis!
Avots: ofigenno.com
Tevi noteikti interesēs
- Ļoti viegli pagatavojami, bet tik gaisīgi un garšīgi: mana draudzene gatavo salātus “Parīze sniegā”by Laura Andersone
- Kad mēs sākām dzīvot kopā, man jau bija dzīvoklis Imantā un automašīna, bet tas, ko izdarīja mans līgavainis, ir ārpus manas izpratnesby Rinalds Zembergs
- Ziema nesīs kaut ko nepieredzētu kopš 1799. gada: meteorologi skaidro uz ko vajadzētu rēķinātiesby Sandra Vīgante