Pēdējā laikā biežāk pērku kāpostus nekā gaļu: rādu, kā gatavoju neticami garšīgas kāpostu kotletes

 

Pievienoju sagatavotus burkānus, sīpolus, sakapātus zaļumus, miltus un vārītu prosu. Tieši ar prosu man šīs kotletes garšo visvairāk. Bet prosas vietā var ņemt jebkuru putru – rīsus, griķus vai auzu pārslas. Visbiežāk izmantoju no vakariņām pāri palikušo putru. Bet to var pagatavot arī speciāli. Tas ir tā vērts!

Visu sajaucu. Un ar slapjām rokām veidoju kotletes. Apviļāju rīvmaizē un cepu pannā uzkarsētā augu eļļā uz vidējas uguns. Otro pusi cepu zem vāka.

Sastāvdaļas:

– kāposti 800 g
– manna 0,5 glāzes
– vārīta prosa (var izmantot brokastu pārpalikumus) – 4 ēd.k., der jebkura putra (rīsi, griķi, auzu pārslas)
– milti 2 ēd.k.
– burkāns
– sīpols
– svaigi garšaugi (es izmantoju dilles)
– garšvielas (es izmantoju kaltētu dārzeņu un melno piparu maisījumu)
– sāls
– rīvmaize
– saulespuķu eļļa cepšanai

Mazliet nosusinu uz papīra dvieļa. Tas ir viss! Jūs varat pasniegt! Šeit nav nepieciešams piedeva.

Lasi vēl: Augusta gurķu kopšana: vienkārši soļi bagātīgas ražas iegūšanai

Ļoti garšīgi ar skābā krējuma mērci.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment