Pēdējā laikā lielos daudzumos pērku metāla sūkļus. Žēl, ka iepriekš nezināju, kas tas ir noderīgs mājsaimniecībā.

Vienmēr esmu stingri uzskatījis, ka metāla sūkļi ir nepieciešami tikai kā līdzeklis oglekļa nogulšņu tīrīšanai uz traukiem.

Bet man ir savas metodes, kā tikt galā ar šo problēmu, kas ir draudzīgākas ēdieniem. Tāpēc man tādi sūkļi virtuvē nav absolūti nekāda labuma.

Tātad, ko var darīt šāda veida virtuves iekārta? Kā izrādījās, daudz! Šis ir patiesi vienkāršs un universāls rīks, kas palīdzēs atrisināt ļoti daudzas dažādas sadzīves problēmas.

 

Mēs lieliski tīrām dārzeņus

Ja jums ir nepieciešams mizot svaigus kartupeļus vai burkānus, nekas nav labāks par mūsu publikācijas varones izmantošanu šiem mērķiem. Galvenais ir aizsargāt rokas un valkāt īpašus aizsargcimdus, vēlams no biezas gumijas.

Tīrīšanas laikā nespiediet pārāk spēcīgi, lai nepieskartos mīkstumam. Galvenais šeit ir pierast pie tā – un jums nebūs nepieciešams griešanas nazis.

Nomizoju arī jaunos gurķus un cukini, ja nepieciešams. Galvenais šajā jautājumā ir gludi nospiest, lai nenogrieztu neko nevajadzīgu, izņemot ādu.

Lasi vēl: Aplejiet olas ar etiķi un tās acumirklī kļūs par delikatesi. Daudzi dzenas pēc šīs receptes, bet jūs skriesiet pēc dillēm!

 

Mēs iztīrām zivis bez problēmām

Ja zivju tīrīšanai izmantojat nazi, pastāv visas iespējas, ka virtuvi klās zvīņas. Šī ir ļoti specifiska darbība un prasa ievērojamas prasmes. Personīgi man ļoti nepatika to darīt ar nazi.

Esmu lieliski pielāgojies sava metāla palīga izmantošanai šiem mērķiem. Zivs tiek iztīrīta maigi, smalki, un turpmāk nav jārāpo pa virtuvi, to sakopjot.

Mēs prasmīgi asinām virtuves šķēres.

Ne visi var uzasināt virtuves šķēres, īpaši sievietes. Nevelciet viņus uz īpašām darbnīcām! To var izdarīt pilnīgi bez maksas mājās.

Tātad, kas ir jādara? Tas nevarētu būt vieglāk! Vienkārši iedosim šķērēm frizētavu.

Mēs vienkārši nedaudz sagriežam sūkli ar šķērēm, un viss. Man atliek vien piecas reizes noklikšķināt uz sūkļa un šķēres atkal ir gatavas lietošanai.
Ja jūsu virtuves rīve ir blāva, varat to asināt ar sūkli. Vienkārši “berzē” sūkļa griešanas daļu ar sūkli, tas prasīs ne vairāk kā piecas minūtes. Bet dārzeņus var viegli sākt rīvēt no jauna, it kā rīve tikko būtu nākusi no veikala. Es savu neesmu izmetis jau kādus 5 gadus, tikai periodiski to asinu.
Galvenais ir rūpīgi izskalot šķēres un rīve pēc asināšanas procesa. Uz tām noteikti paliks skaidas, kas radušās pēc asināšanas. Un viņa paliks, ticiet manai pieredzei.

Papildus filtrs izlietnei.

Sūklis lieliski “saķer” mazos gružus, kas izkļūst caur parasto sietiņu režģi ūdens novadīšanai. Sifona tīrīšana ir diezgan nepatīkams darbs, vai jūs piekrītat?

Ko es esmu darījis? Es uzstādīju vēl vienu “smalko filtru” kanalizācijai. Mans tērauda palīgs lieliski izpildīja šo lomu. Kopš tā laika gandrīz neskatos sifonā – viss nosēžas uz sūkļa.

Burku iztīrīšana.

Pirms vīšanas sezonas sākuma es ar šiem sūkļiem notīru rūsu, kas sakrājusies uz kārbu virsmas, kur atradās metāla vāks. Ļoti ērts un ātrs veids rūsas apkarošanai, iesaku visiem!

Notīru aplikumu uz flīzēm, praktiski neizmantojot dažādus sadzīves līdzekļus.

Kā alternatīvu vari uzklāt sūklim nedaudz sodas, tas dubultos abrazīvo efektu, noteikti izmēģini!

Pilnībā izvairieties no trauku tīrīšanas ar šādiem sūkļiem! Tie iznīcina trauku keramiku un emalju.

Lasi vēl: Kā lietot mārrutku lapas: no vēlīnās puves apkarošanas līdz siltumnīcas kopšanai

Ja nevēlaties izmest cepeškrāsni vai plīti, izvairieties no agresīvas tīrīšanas. Ir smalkāki, maigāki veidi, ticiet man, draugi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment