Brīnišķīgs veids, kā pagatavot vistas fileju bez cepšanas vai vārīšanas – pagatavojiet to vienreiz un izbaudiet visu mēnesi! Ērti, gardi un ilgi uzglabājami.
Vistas gaļai piemīt maiga konsistence, īpaši, ja tā tiek pagatavota pareizi. Tā ir sulīga un viegli sakošļājama, kas padara to par populāru sastāvdaļu dažādos ēdienos. Vistas neitrālā garša labi absorbē garšvielas, marinādes un mērces, padarot to ideāli piemērotu šai receptei.
Lasi arī: Aizsargājiet savas ābeles no kaitēkļiem ar šo viegli audzējamo augu – neviena skudra netuvosies
Liesās vistas gaļa ir vieglāka un mazāk trekna nekā, piemēram, sarkanā gaļa. Šī gaļa parasti ātri gatavojas, kas ir svarīgi, kad nepieciešams pagatavot maltīti īsā laikā. Turklāt tā ir labs olbaltumvielu avots. Tā satur arī svarīgas uzturvielas, piemēram, B grupas vitamīnus, dzelzi un cinku.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pašai recepetei.
Gatavošana:
Ņemam vistas fileju, noņemam visu lieko. Labi noskalojiet un nosusiniet ar papīra dvieļiem.
Ievietojiet fileju saldētavā, līdz tā nedaudz sasalst (tas atvieglos sagriešanu). Fileju sagriež plānos gabaliņos. Gaļu sagriežam pa diagonāli. Mēs cenšamies nodrošināt, lai gabali būtu vienāda biezuma.
Pārnes bļodā. Pievieno sāli. Var izmantot parasto sāli, bet mēs izmantojam nitrītu sāli (nopērkams daudzos pārtikas veikalos). Kam tas paredzēts? Tā kā gaļu žāvēsim zemā temperatūrā, tiek pievienots nitrīta sāls, lai nomāktu mikrobu izplatīšanos.
Pēc tam pievienojiet iecienītākās garšvielas. Mums ir īpašs garšvielu maisījums “desiņām”, ļoti patīk pievienot, pievienojam arī kaltētus ķiplokus. Var vienkārši pievienot kaltētus ķiplokus, piparus un viss. Bet tas ir pēc katra ieskatiem, var likt jebkuras.
Visu labi samaisa. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī marinēties uz vairākām stundām. Jūs varat atstāt to uz nakti.
Tālāk seko pats galvenais solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Latviešu tautas ticējumi par Kluso Sestdienu: 5 tradīcijas, kas jādara, lai visu gadu būtu veiksme, saticība un pārticībaby Laura Blūma
- Braucu ar taksometru un pamanīju kaut ko dīvainu uz šofera rokas, ko viņš turpināja spiest: kas tas irby Sandra Ločmele
- Aprīļa sākums aizsaucis mūžībā leģendāru dziedātāju, kurš līdz pēdējām minūtēm bija īsts cīnītājsby Sandra Ločmele