Pēdējā laikā vistas fileju pērku kilogramiem – parādīšu kādu neparastu uzkodu, kuru vīrs gatavo mēnesim uz priekšu

Novietojiet marinētu gaļu uz elektriskās žāvētāja paplātēm. Var gatavot arī cepeškrāsnī! Zemāk rakstīšu kādā temperatūrā un kā.

Uzliekam elektrisko žāvētāju uz 70 grādiem un cepam apmēram 4 stundas. Tas viss ir atkarīgs no žāvētāja. Mēs domājam par liela dehidratora iegādi (mums ļoti patīk žāvēšanas tēma).

Kā pagatavot cepeškrāsnī? Gaļu liek uz cepamā papīra (ņem kvalitatīvu). Ieslēdziet cepeškrāsni 60-70 grādu temperatūrā, noteikti atveriet durvis. Ja ir konvekcija, ieslēdziet to. Cepeškrāsnī tas gatavosies ātrāk, apmēram 3 stundas.

Nākamreiz taisīšu veselu bļodu šiem salātiem — tik gardi, ka manējie uzreiz apēd

Sastāvdaļas:

Vistas krūtiņas fileja – 1 kg.
Nitrīta sāls – 1 tējk.
Garšvielas – 1 tējk. ar slidkalniņu.
Žāvēti ķiploki – 0,5 tējk.

Gaļa izrādās neticami garšīga un aromātiska. Uzglabāt slēgtā traukā. Ko jūs domājat par šo vistas filejas gatavošanas ideju?

Šeit ir gaļas čipsi, tikai vairākas reizes lētāki nekā veikalā un garšīgāki!