Pelējums pazudis: labākie veidi, kā no tā atbrīvoties

Pelējuma traipi sabojā lietas uz visiem laikiem. Es jau esmu izmetusi vecus apavus un vasaras kleitu, kas ziemu nostāvēja laukos. Diemžēl, bet toreiz biju pārliecināta, ka no pelējuma nav iespējams atbrīvoties.

Ko darīt, ja vannas istabā pastāvīgi parādās pelējums? Šajā gadījumā ventilācija darbojas normāli. Es uzzināju 15 veidus, kā tikt galā ar pelējumu mājā un uz lietām, ņemiet vērā, tas varētu noderēt.

5 veidi, kā notīrīt pelējumu vannas istabā

Pelējums ātri ieēd sienās un paslēpjas zem apdares. Tāpēc ir tik grūti to noņemt uz visiem laikiem. Tiklīdz jūs iznīcināsiet vienu vietu, tuvumā parādās jauna vieta – es jums pateikšu, ko darīt tālāk.

Pats galvenais, jo ātrāk sāksi cīnīties ar pelējumu, jo ātrāk no tā tiksi vaļā.

1. Nelielus pelējuma traipus var viegli noņemt ar parasto ūdeņraža peroksīdu. Samērcē sūkli peroksīdā un rūpīgi berzējiet traipu, līdz tas pazūd. Ļaujiet nožūt un pēc tam atkārtojiet procedūru, lai pārliecinātos. Ja pelējums vēl nav dziļi iekļuvis materiālā, šī metode palīdzēs no pirmās lietošanas reizes.

2. Pelējumu uz flīžu šuvēm, uz grīdas, uz santehnikas var ātri noņemt ar balinātāju. Paņemiet hlora balinātāju (vēlams biezu) un berzējiet ar to skartās virsmas. Atstājiet uz 20 minūtēm, pēc tam rūpīgi noskalojiet ar ūdeni un noslaukiet. Pāris procedūras, un no pelējuma nepaliks ne pēdas.

3. Ar etiķi noņemiet pelējumu no mēbelēm un grīdām. Ielejiet etiķi aerosola pudelē un izsmidziniet traipu, atstājiet 10 minūtes, pēc tam atkārtojiet procedūru un noslaukiet visu sausu ar lupatu. Starp citu, regulāri noslaukot koka parketu ar lupatiņu un etiķi, pelējums tam neveidosies.

4. Flīzes var noslaucīt ar tējas koka ēteriskās eļļas šķīdumu. Tas ir dabisks fungicīds, kas efektīvi nomāc kaitīgo sēņu augšanu. Uz 1 glāzi ūdens paņemiet 5 pilienus tējas koka ēteriskās eļļas, sakratiet un noslaukiet flīzes. Pelējums un tā smarža pazūd vienā lietošanas reizē.

5. Regulāra citronu sula labi palīdz iznīcināt melno pelējumu uz jebkuras mājas virsmas. Vienkārši uzberziet citrona daiviņu uz pelējuma traipiem, lai atbrīvotos no sulas. Vai arī izspiediet sulu un uzklājiet to tieši uz traipa. Citronskābe lieliski balina virsmas un uz visiem laikiem noņem sēnītes.

7 lēti veidi, kā atbrīvoties no pelējuma uz drēbēm

Pelējums ātri ieēd audumu, vienkārši aizmirsti mitru T-kreklu veļas grozā uz dažām dienām, un pelējums ir tur. Bet jums nevajadzētu to uzreiz izmest, varat izmantot kādu no šīm metodēm, es to izmēģināju, tās patiešām darbojas.

1. Krīts. Balto krītu var izmantot, lai noņemtu pelējumu no krāsainiem priekšmetiem. Sasmalciniet krīta gabalu pulverī un labi ierīvējiet to auduma traipos. Pēc tam pārklājiet traipus ar vaska papīru un gludiniet ar karstu gludekli. Veidne iesūksies krītā un papīrā, un audums būs tikai jāizmazgā.

2. Amonjaks. Atšķaidiet amonjaku ar ūdeni proporcijā 1:1 un uzlejiet to uz traipa. Atstājiet šķīdumu uz auduma 20 minūtes. Pēc tam mazgājiet priekšmetu ar mazgāšanas līdzekli kā parasti.

3. Kaustiskā soda. To pārdod datortehnikas veikalos un maksā centus. Atšķaidiet to ar ūdeni, lai izveidotu biezu pastu, un ierīvējiet to drēbju pelējuma traipos. Atstāj iedarboties 30 minūtes un pēc tam nomazgā ar pulveri.

4. Etiķis 9%. Uz 1 litru ūdens ņem 50 ml galda etiķa un 1 stundu iemērc šķīdumā sapelējušus apģērbus. Pēc tam mazgājiet ar pulveri kā parasti. Etiķis ne tikai noņems pelējumu, bet arī novērsīs tā nepatīkamo dūņas smaku.

5. Veļas ziepes. Lietojiet sārmainas ziepes bez piedevām, tikai tās var tikt galā ar sēnīti. Kārtīgi ieputojiet traipus un atstājiet mitrus 1 stundu. Pēc tam mazgājiet priekšmetu kā parasti. Ziepes labi noņem pelējumu no gultas veļas un kokvilnas audumiem.

6. Citronu sula un sāls. Izspiediet viena citrona sulu un bagātīgi uzklājiet to uz pelējuma traipiem. Nekavējoties apkaisa traipus ar smalku sāli un ar sūkli kārtīgi ieberzē sāli audumā. Atstājiet audumu svaigā gaisā, līdz tas izžūst, un pēc tam mazgājiet ar pulveri kā parasti. Šī metode iznīcina ne tikai pašu pelējumu, bet arī tās smaržu.

Lasi vēl: Ļoti garšīgs ēdiens, ko var pagatavot dažu minūšu laikā brokastīm vai uzkodām

7. Aspirīns. Paņemiet 5 – 8 nepārklātas aspirīna tabletes un sasmalciniet tās pulverī. Pēc tam aspirīnu ierīvē mitrā drānā un atstāj uz 30 minūtēm. Pēc pusstundas mazgājam lietas ar pulveri kā parasti.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment