Peoniju kopšana maijā: 5 lietas, kas noteikti jādara, lai tās ziedētu

Maija pirmajā pusē ir nepieciešams uzirdināt augsni ap auga stublājiem. Centieties rūpīgi apstrādāt bumbuļus ne vairāk kā 7 cm dziļumā, lai nebojātu sakņu sistēmu.

Novāciet un izravējiet visas nezāles.

Pēc ravēšanas mulčējiet stādījumu ar kūdru, humusu, mizu vai citu organisko mulču, augsnei pievienojot pelnus vai citu organisko mēslojumu. Mulčas slānim jābūt 5-7 cm biezam, periodiski to papildiniet.

“Zvaigžņu svētība”: 5 zodiaka zīmes ķers veiksmi aiz astes 2024. gada vasarā

Maijā ir ļoti svarīgi pastāvīgi mitrināt augsni, jo šajā periodā peonijas aktīvi aug, veido pumpurus, kā arī uz stublājiem veidojas pumpuri. Ik nedēļu bagātīgi laistiet peonijas – 2 spaiņi uz krūmu. Ūdens patēriņš ir atkarīgs no auga vecuma un krūma lieluma. Laistiet peonijas ar siltu ūdeni, cenšoties nesamitrināt lapas un citus zemes orgānus.

Lasi vēl: Gaidiet bagātību: trīs zodiaka zīmes, kurām maijā paveiksies ar naudu

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Peoniju barošana. Ziedus maijā baro ar nitroammofosku 40 g uz 1 kvadrātmetru, un pēc tam līdzīgu barošanu atkārto ik pēc divām nedēļām līdz jūlija beigām.

 

Kā atbrīvoties no pienenēm dārzā un piemājas zālienā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment