Dažreiz nav laika “prātot” gardas un sātīgas brokastis. Šādos gadījumos ļoti noder brokastis, kas ir gan gardas, gan viegli pagatavojamas. Vafeles!
Vislabākais, ko darbadienu rītos var pagatavot ir nekas cits kā vafeles!
Sāļās brokastu vafeles ar sieru
Sastāvdaļas (4 porcijām):
150 g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
1/2 tējk. sāls
2 olas
200 ml piena
50 g kausēta sviesta vai eļļas
100 g rīvēta siera (piemēram, Čederas, Gouda vai Mocarellas un Parmezāns)
Svaigi malti pipari – pēc garšas
Lociņi vai pētersīļi- pēc izvēles
Pagatavošana:
1. Sajauc bļodā miltus, cepamo pulveri un sāli.
2. Citā traukā sakuļ olas ar pienu, pievieno kausēto sviestu. Apvieno abas masas, iemaisot sieru un garšvielas. Pēc tam iemaisa zaļumus.
3. Uzkarsē vafeļu pannu un liek mīklu porcijās, kamēr izcepas zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Pasniedz siltas ar papildus rīvētu sieru, skābo krējumu vai svaigiem dārzeņiem.
Lasi vēl: “Katrs var audzēt pats!”: dārza influenceris Dāvids “aizsvilies”, jo daži atļāvušies kritizēt viņa tomātus (+ VIDEO)
Sāļās vafeles ar sieru un spinātiem
Sastāvdaļas (4 porcijām):
150 g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
2 olas
180 ml kefīra vai paniņu
40 g kausēta sviesta
80 g rīvēta siera (piemēram, feta vai parmezāns kopā ar mīkstāku sieru)
1 sauja sasmalcinātu svaigu spinātu (ap 50 g)
Šķipsniņa sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli un pipariem. Citā traukā sakuļ olas ar kefīru, pievieno sviestu.
2. Pievieno šķidro masu pie miltiem, iemaisi sieru un spinātus.
3. Cep vafeļu pannā, līdz virsma ir zeltaina un kraukšķīga.