Pērkona negaiss, lietusgāzes, brāzmains vējš: kādi laikapstākļi mūs sagaida Līgo svētkos

Meteorologi brīdina Austrumeiropas iedzīvotājus par nelabvēlīgām hidrometeoroloģiskām parādībām, kas mūs sagaida šī gada Līgo svētku laikā.

Jau naktī uz svētdienu, 23. jūniju, un no rīta Latvijas teritorijā gaidāmas pērkona lietusgāzes ar pērkona negaisu un ļoti brāzmainu vēju. Saistībā ar to pastāv iespējamība, ka tiks izsludināts oranžais bīstamības līmenis.

Kādi laikapstākļi mūs gaida 23. jūnijā

Svētdienas naktī laika apstākļus veidos frontālie iecirkņi, kas pārvietosies uz Austrumiem, savukārt dienā būs jūtama nestabilu gaisa masu ietekme, kas izplatīsies no Baltijas dienvidiem.

Naktī uz svētdienu un no rīta daudzviet valstī gaidāms pērkona negaiss, vietām gaidāms spēcīgs zibens un stipras lietusgāzes. Laika ziņu eksperti brīdina, ka spēcīgas vēja brāzmas var sasniegt par 15 līdz 20 metru sekundē, jo īpaši tas attiecas uz Baltijas jūras piekrastes reģioniem.

Atsevišķos rajonos naktī un no rīta iespējama neliela migla, bet tā būs īslaicīga. Neskatoties uz to, autovadītājiem ir jābūt uzmanīgiem, atrodoties pie stūres.

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra būs +12-19 grādu, bet Līgo dienā gaidāma no +17 grādiem ziemeļu rajonos līdz +28 grādiem dienvidaustrumu rajonos.

Līdz ar to Līgo svinētājiem ir jābūt gataviem mainīgiem laikapstākļiem. Saulainus un mierīgus mirkļus var nomainīt pēkšņi un spēcīgi pērkona negaisi ar lielām vēja brāzmām. Esiet uzmanīgi, ja gatavojaties svinēt svētkus atklātā teritorijā. Ceļot teltis un nojumes nodrošināties ar papildus stiprinājumiem.

Lasi vēl: Psihologi ir nosaukuši 9 veidus, kā bez vārdiem parādīt, ka esat veiksmīgs cilvēks

Kādi laikapstākļi mūs gaida 24. jūnijā

Jāņu diena iesāk jauno nedēļu, kurai līdzi nāks neticama svelme un karstums. Un jau pirmdien daudzviet dienā gaisa temperatūra būs no 28 līdz 32 grādiem pēc Celsija.

Vēl arvien arī pirmdienā pastāv pērkona negaisa draudi, bet tie nebūs konstanti visā valsts teritorijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment