Pērku vislētāko gaļu: sanāk garšīgāk nekā gaļa franču gaumē

Pagatavojot šo ēdienu, es aizmirsu par gaļu franču gaumē — šis ir daudz garšīgāks un interesantāks variants. Turklāt der vislētākā gaļa, un tās vajag pavisam nedaudz. Lieliska recepte vakariņām!

Šodien parādīšu, kā no vienkāršiem produktiem pagatavot šo gardumu. Pēc tam gaļu franču gaumē vairs negribēsiet gatavot — šis ēdiens ir gan garšīgāks, gan ievērojami lētāks.

Sastāvdaļas, kā vienmēr, būs raksta beigās, bet tagad soli pa solim iziesim cauri gatavošanas procesam.

 Gatavošana

Lai uzreiz būtu skaidrs, kāpēc ēdiens sanāk tik budžeta, sākam ar gaļu. Izmantojam vislētāko, kādu var atrast — cūkgaļas krūtiņu.

Man bija ļoti veiksmīgs gabals, kurā vairāk gaļas nekā tauku. Taču, ja gadīsies treknāks, tas dažiem pat var šķist vēl gardāks.

Ko darām ar gaļu: neklapējam, nemarinējam un pat neieziežam ar garšvielām. Vienkārši sagriežam mazos gabaliņos un viss.

Pēc tam sagriežam sīpolu ceturtdaļgredzenos.

Liekam gaļu ar sīpoliem uz sakarsētas pannas ar augu eļļu un apcepinām uz lielas uguns apmēram 3 minūtes, nepārtraukti maisot.

Vienlaikus sagriežam kartupeļus. Jā, recepte būs šāda – it kā gaļa franču gaumē, bet nedaudz citādāka. Kartupeļus griežam plānās pusšķēlītēs.

Liekam pannā pie gaļas. Tagad visu cepam kopā līdz gandrīz pilnīgai gatavībai — tāpat kā parasti cepam kartupeļus. Beigās pievienojam sāli pēc garšas.

Kamēr viss cepas, pagatavojam mērci. Tā nebūs vienkārši majonēze kā klasiskajā receptē, bet gan kaut kas īpašs un ļoti garšīgs.

Pagatavošanai ņemam olu, vidēji taukainu krējumu, svaigi spiestu ķiploku, sāli un sausās aromātiskās garšvielas. Visu sakul ar putojamo slotiņu, pēc tam pievieno sarīvētu sieru uz smalkās rīves — jebkuru, kādu vēlies.

Papildus līdz šim sagatavotajam sagriežam nedaudz saldās paprikas, vislabāk spilgti sarkana. Griežam smalkos kubiciņos.

Turpinām. Apceptos kartupeļus ar krūtiņu (atcerieties, ka tas jau gandrīz gatavs) liekam cepamajā traukā un izlīdzina.

Lasi vēl: Kāda krāsa nesīs veiksmi 2026. gadā — to atklās tava zodiaka zīme

Pārlej virsū siera mērci un atkal izlīdzina. Un tikai pašā beigās virsū kārto saldo piparu.

Liekam iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 200 grādos apmēram 20–25 minūtes.

Viss! Skaistums pārsteidzošs! Smarža tāda, ka gribas visu pamest un steigties pie galda. Tieši to mums arī vajag — ēst, kamēr viss vēl ir karsts.

Par zaļumiem īpaši runāt nevajag — tie paši prasa tikt pievienoti. Man vienmēr izmantošanai ir zaļie lociņi. Tas ir visgardākais variants.

Nu kā gan tas nav gaļa franču gaumē? Bet es teikšu — tas ir vēl garšīgāk! Jo šeit ir arī kartupeļi. Kombinācija vienkārši elpu aizraujoša.

Iedomājieties, cik tas būs gardi kopā ar marinējumiem — skābētiem kāpostiem, gurķīti, tomātiņu! Ar to es arī beidzu un sēžu pie mielasta. Iesaku arī jums šodien to pašu izdarīt.

 Sastāvdaļas

Cūkgaļas krūtiņa — 300 g

Kartupeļi — 500 g

Sīpols — 150 g

Saldais pipars — 100 g

Ķiploki — 2 daiviņas

Krējums — 3 ēd.k.

Ola — 1 gab.

Siers — 100 g

Aromātiskās garšvielas — 1/2 tējk.

Sāls, pipari — pēc garšas

Lasi vēl: Agrāk par šīm receptēm pat nezināja, bet tagad bez tiem neiztiek neviens svētku galds: uzreiz trīs salāti ar pārsteidzošu sastāvdaļu kombināciju

Labu apetīti visiem!