Pērļu grūbas tagad pagatavoju māla podiņos, un rezultāts ir ievērojami garšīgāks – dalos ar recepti

Kopš sāku gatavot pērļu grūbas māla podiņos, citas metodes vairs neizmantoju! Tās sanāk neticami garšīgas un ir ļoti viegli pagatavojamas!

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošanas gaita:

Bļodā ieberam 200 gramus pērļu grūbas, mazliet tās pamērcējam un tad zem tekoša ūdens noskalojam.

Noskalotās grūbas liekam katlā un pievienojam vienu tējakroti sāls, pievienojam litru ūdens un liekam vārīties, līdz tās ir gatavas! Es pērļu grūbas parasti vāru aptuveni 40 līdz 50 minūtes uz vidējas uguns.

Kad grūbas gatavas, tas liekam tās sietā, lai kārtīgi notecētu liekais šķidrums.

Sagriežam divus sīpolus un sarīvējam burkānus. Uz pannas lej augu eļļu. Iesākumā apcep sīpolu un tad pievieno burkānu.

Tad pievienojam sēnes pēc katra gaumes. Man saldētavā bija šādas aptuveni 400 grami. Ja jums nav saldētas sēnes, tad ļoti labi, ekonomiski un svaigi te iederēsies arī šampinjoni!

Sēnes sacep kopā ar sīpoliem un burkāniem līdz gatavībai! Cepšanas laikā pievienojam sāli un maltus melnos piparus.

Uzreiz pievienojam arī 200 gramus skābo krējumu.

Labi samaisam un ņemam nost no uguns.

Ja vēlaties, tad grūbas uzreiz var arī pievienot apcepto sēņu mērcei, tomēr man labāk patīk mērci ielikt māla podiņu apakšā un tad grūbas pa virsu. Manuprāt, šādi sanāk garšīgāk.

No šo sastāvdaļu daudzuma man parasti sanāk trīs pērļu grūbu putras podiņi. Pa virsu uzber vēl nedaudz sāls un katrā podiņā ielejam 100 militrus ūdens.

Liekam podiņiem virsū vāciņus un liekam cepeškrāsnī, kas iepriekš sakarsēta 200 grādos uz 30 minūtēm.

Nereāli gardas pērļu grūbas ir gatavas!

Lūk, arī precīzas sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

Pērļu grūbas – 200g.
Sīpoli -2 gab.
Burkāni – 1 gab.
Sēnes – 400 g.
Skābais krējums – 200 g.
Augu eļļa – cepšanai

 

Šis ēdiens ir lielisks gan viens pats, gan arī kā piedeva gaļas ēdieniem! Labu apetīti!

Leave a Comment