Perseīdu zvaigžņu lietus sāksies jau 17. jūlijā; Līdz kuram datumam jūs varat vērot krītošās zvaigznes

Pie šī apbrīnojamā skata nav iespējams pierast. Katru reizi, kad pa debesīm pārlido krītoša zvaigzne, sirds saviļņojas, it kā notiktu kaut kas maģisks.

Lai gan zinātnieki jau sen ir pētījuši šo fenomenu, nav zinātnisku pierādījumu, ka krītošās zvaigznes piepilda vēlmes. Taču tiem, kas tic brīnumiem un ir romantiķi, tas nav svarīgi. No otras puses, nav pierādījumu, kas liecinātu par pretējo, tāpēc ir vērts apkopot savas domas un formulēt lolotas vēlēšanās.

Lasi arī: Kabaču pankūkas, kas liks tev sajūsmā noelsties! Garšīga un ļoti vienkārša recepte

Ko cilvēki patiešām redz

No Zemes novērojamo parādību, kad meteoru ķermeņu bars nonāk planētas atmosfērā, sauc par meteoru straumēm. Tā rezultātā mēs redzam “krītošas zvaigznes”. Tā kā katrs meteorītu avots atrodas atšķirīgā orbītā, meteoru lietus notiek konkrētos laikos, kad meteoru plūsmas avoti ieņem noteiktu pozīciju attiecībā pret Zemes orbītu.

Katrai zvaigžņu lietum ir savs nosaukums, kas atbilst tā zvaigznāja nosaukumam, kurā atrodas radiants (avots). Drīz mēs iepazīsimies ar Perseīdiem, kas ir ikgadēja parādība.

Kad 2024. gadā sāksies Perseīdu zvaigžņu lietus

Šogad pirmās Svifta-Tuttle komētas atlūzas, pazīstamas kā Perseīdu zvaigznes, no debesīm sāks krist 17. jūlijā. Šīs atlūzas kosmosā ceļo ar milzīgu ātrumu.

Bet līdz kuram datumam tas turpināsies un kad būs pašas aktīvākās dienas?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment