“Pie stūres” paskaidroja, kāpēc braucošā automašīnā logus labāk turēt aizvērtus

 

4. Akustiskais komforts

Gaisa virpuļi automašīnā ar atvērtiem logiem, braucot ar noteiktu ātrumu (lielā ātrumā), bieži rada skaņas vibrācijas, kas burtiski spiež uz ausīm. Autovadītājs sāk aizvērt vienu logu un atvērt citu un neviļus novērš uzmanību no braukšanas.

Turklāt ceļa troksnis nogurdina autovadītāju un viņa pasažierus, un dažas minūtes braukšanas ar atvērtiem logiem var būt tikpat nogurdinošas kā stunda brauciena klusā salonā. Īpaši, ja blakus brauc cilvēks, kuram patīk klausīties skaļu mūziku.

5. Negadī***a laikā atveri logi

Ja automašīna iekļūs avārijā, tad pie aizvērtiem logiem vadītājam un pasažieriem ir mazākas iespējas ciest no lauskām, akmeņiem un citiem tamlīdzīgiem priekšmetiem. Stikls pieņems daļu triecienu sev.

Katru nedēļu lieku ķiploku tualetē. Smejies vai nē, bet tam ir savs iemesls

6. Vadāmība un ekonomija

Nav lietderīgi salīdzināt degvielas patēriņu automašīnām ar atvērtiem logiem un automašīnām ar ieslēgtu gaisa kondicionieri: viss ir atkarīgs no eksperimenta apstākļiem. Vidēji izrādās, ka abos gadījumos degvielas ekonomija pasliktinās par aptuveni 3-10 %.

Tajā pašā laikā ir labi zināms, ka automašīnas ar vājiem dzinējiem ievērojami zaudē dinamiku un ekonomiju, kad tiek ieslēgts gaisa kondicionieris, savukārt automašīnas ar jaudīgiem dzinējiem praktiski nereaģē uz gaisa kondicioniera ieslēgšanu.

Lasi vēl: Šiki īsie matu griezumi, kas izcels sievietes skaistumu arī pēc 50 (Foto)

Savukārt, braucot sastrēgumos, atvērti logi gandrīz neietekmē degvielas patēriņu, bet, braucot pa šoseju, to krasi palielina. Šajā brīdī pasliktinās automašīnas aerodinamika un samazinās tās virziena stabilitāte.

1.oktobrī tiks pacelti par vairākiem desmitiem eiro dažādi valsts pabalsti – kam tie pienāksies?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment