Piecas netīrākās lietas virtuvē, kuras visi aizmirst iztīrīt

Koka karotes

Koka karotītēm ir tendence plaisās “vairoties” baktērijām, jo īpaši, ja karotīte kādu laiku ir bijusi rokās vai tā ir bijusi saskarē ar jēlu gaļu.

Lai izvairītos no kaitīgo baktēriju izplatīšanās, tīrīšanas eksperts iesaka pirms tīrīšanas tās regulāri mērcēt ūdeņraža peroksīda šķīdumā.

Virtuves priekšauts

Lai novērstu netīrumu uzkrāšanos, eksperts iesaka mazgāt priekšautus pēc katrām pāris lietošanas reizēm.

Mērciet to 15 minūtes ūdens šķīdumā ar vienu daļu veļas pulvera un vienu daļu etiķa, pēc tam mazgājiet to lielā karstumā.

Ja iespējams, pakariet to žāvēties labi vēdināmā telpā, lai novērstu pelējuma smaku.

Mikroviļņu krāsns

Mikroviļņu krāsnī sildīts un pagatavots ēdiens bieži vien izšļakstās visur, ja trauks vai šķīvis nav pārklāts ar vāku, kas var atstāt eļļu un mērču maisījumu uz iekšējām sieniņām.

Katru nedēļu rūpīgi iztīriet mikroviļņu krāsns iekšpusi un ārpusi, jo ātra noslaucīšana ar drānu nav tik efektīva netīrumu noņemšanā.

Lai rūpīgi iztīrītu mikroviļņu krāsns iekšpusi, ielieciet bļodā vienu ēdamkaroti etiķa un 250 ml ūdens un divas minūtes karsējiet mikroviļņu krāsnī, līdz ūdens uzvārīsies un mikroviļņu krāsns logs aizsvīdīs.

Ļaujiet mikroviļņu krāsnij pilnībā atdzist (apmēram 10 minūtes) un noslaukiet visas iekšējās sienas ar standarta virsmu tīrīšanas līdzekli un mitru drānu. Jebkuriem noturīgiem traipiem vajadzētu būt viegli likvidējamiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment