Pieci iemesli, kāpēc es saldēju ķiplokus (ērti, nezaudē garšu un asumu)

Tagad visi mani draugi to dara un ir ļoti pateicīgi!

Es saldēju ķiplokus desmit gadus, bet žēl, ka iepriekš par šo metodi nezināju. Tādā veidā tas saglabāsies visu ziemu!

Manā ģimenē visi mīl ķiplokus.

Vēlos atzīmēt, ka sasaldējot, saldētavā nav ķiploku smakas!

Šodien es dalos ar saviem noderīgajiem noslēpumiem:

Iemesls – 1

Ir ļoti grūti saglabāt savu ķiplokus no dārza līdz nākamajai ražai!

Pēc lasītāju ieteikuma mēģinājām to uzglabāt stikla burkā un neilona zeķē. Šī metode nedarbojas. Zobiņi izžūst un dīgst.

Iemesls – 2

Ziemā plauktos ir grūti atrast “mūsu” ķiplokus. Alternatīva ir ķīniešu, kas, gatavojot, kļūst zaļi un kam ir nepatīkams aromāts.

Iemesls – 3

Vasaras ķiploki maksā centus, īpaši mājās gatavoti ķiploki, kas pirkti tirgū no vecmāmiņām. Ziemā cena pieaug trīs reizes, un kvalitāte ir apšaubāma.

Iemesls – 4

Nav smakas uz rokām un virtuves dēļiem.

Iemesls – 5

Ērta lietošana un laika taupīšana.

Bļodā caur ķiplok spiedi izspiežu ķiplokus.

Lasi vēl: Sīpolu recepte svētku galdam

Izvēlieties daudzumu pēc saviem ieskatiem.

Ievietojiet pārtikas maisiņā.

Ar rokām izklājiet plakanā pankūkā.

Izmantojot jebkuru plānu priekšmetu (naža aizmuguri, lineālu, suši kociņu), izveidojiet kvadrātveida griezumus ķiploka daiviņas lielumā.

Cieši iesaiņojiet sagataves maisiņā un ievietojiet tos saldētavā.

Tie aizņem maz vietas, un tos var uzglabāt gadu, nezaudējot aromātu vai asumu.

Sasaldētus ķiplokus nolaužu vajadzīgajā daudzumā un pievienoju mērcēm, salātiem, zupām utt.

Lasi vēl: Man vienmēr skapī ir pupiņu burciņa: es parādīšu, kādus salātus ar tām gatavoju bez majonēzes (ātrai maltītei)

Vai jums patika mana metode?

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment