2.Pateicoties šai metodei, var saglabāt visas noderīgās uzturvielas, kuras atrodas bietēs. Bietes nezaudē sulīgumu, bet visas noderīgās uzturvielas saglabājas gandrīz pilnā apmērā.
3.Trauks, kurā tiek vārītas bietes, paliek tīrs. Pēc pagatavošanas atliks tikai notecināt atlikušo šķidrumu un izskalot grāpi, jo tas būs gandrīz tīrs.
Vienmēr atcerēšos, ka vecmāmiņai bija katliņš, kurš bija paredzēts tieši biešu vārīšanai. Tas bija melni-bordo krāsā ar melnu apmali gar malām.
Izmazgāt šo grāpi, lai tas būtu sākotnējā krāsā, vairs nebija iespējams.
4.Kad bietes tiek vārītas maisiņā, izpaliek biešu aromāts. Protams, nevar teikt, ka bietes smaržo nepatīkami, bet ne visi ir sajūsmā par šo aromātu.
Vārīšana maisiņā novērsīs smaržas izplatīšanos virtuvē.
LASI VĒL: Nekad neizmet ķiploku mizu miskastē: tā ir neaizstājama lieta mājsaimniecībā
5.Šādi vārot, pat pašas parastākās biešu šķirnes iegūst izcilu garšu. Maisiņā, kurā vāru bietes, pievienoju tējkaroti cukura.
Tieši šis noslēpums padara bietes saldas.
Pirms vārīšanas maisiņš ir kārtīgi jāaizsien, lai neiztek sula. Pēc tam maisiņš jāievieto katliņā un jāvāra 25 minūtes.
Pēc vārīšanas biešu maisiņu ievieto uz neilgu laiku aukstā ūdenī.
Lūk, vienkārša biešu vārīšanas metode.
Tevi noteikti interesēs
- Veikalā sastapu vīrieti ar ratiem, kas piekrāmēti pilni ar maizes klaipiem – samulsu ne pa jokam, bet tad uzzināju, ko viņš ar tiem daraby Sandra Vīgante
- Izskan nepatīkama ziņa veikala ”Mere” klientiem – vai tas Latvijā pārtrauks darbībuby Sandra Vīgante
- Pēc vairāku nedēļu saspringta grafika darbā, nolēmu aizlidot atpūsties, bet lidmašīnā mani sagaidīja nepatīkama pieredzeby Laura Andersone