Pieci medikamentu veidi, ar kuriem ieteicams būt ĪPAŠI uzmanīgiem!

Recepšu medikamenti tiešām ir glābiņš tad, ja nekas cits nepalīdz, taču tik pat labi ir zināms fakts, ka šādas zāles spēj nodarīt arī kaitējumus citām organisma daļām.

Pieci medikamentu veidi, ar kuriem ieteicams būt daudz uzmanīgākiem.

  1. Protonu sūkņa inhibitori (PSI)

    Protonu sūkņa inhibitori parasti tiek izrakstīti skābes refluksa ārstēšanai. Problēma ir tajā, ka šī preparāta lietošana palielina kaulu lūšanas iespēju, izraisa zemu magnija līmeni organismā, noved pie hroniskiem aizcietējumiem un palielina nieru un sirds slimību risku, kā arī demenci.

  2. Prednizons

    Prednizons ir steroīds, kas tiek lietots autoimūnu slimību gadījumā, piemēram, ārstējot čūlaino kolītu, reimatoīdo artrītu un ādas tuberkulozi. Ilgstoša šī preparāta lietošana var novest pie zilumiem, zema libido līmeņa, pūtītēm, sliktas dūšas, vēdera uzpūšanās, galvas reiboņiem, problēmām ar garastāvokli, bezmiega un mēnešreižu cikla traucējumiem.

  3. Statīni

    Statīnus lieto holesterīna līmeņa normalizēšanai. Īslaicīgas lietošanas blakusefekti iekļauj sevī sliktu dūšu, gāzes vēderā, diareju, izsitumus un galvassāpes. Taču ilglaicīgas statīnu lietošanas gadījumā blakusparādības var būt paaugstināts risks iegūt krūts vēzi, diabētu, vai pat Pārkinsona slimību.

  4. Antidepresanti

    Antidepresantiem ir vesela virkne balkusparādību, tajā skaitā slikta dūša, miega problēmas, aizcietējums, zems libido, nemiers un viegla aizkaitināmība. Briesmīgs ir arī fakts, ka antidepresantu lietošana bērniem vai pusaudžiem paaugstina viņu pašnāvnieciskās tieksmes.

  5. Opioīdi

    Opioīdu lietošana spēcīgu sāpju gadījumā tiešām palīdz, taču hronisku problēmu gadījumā šo medikamentu lietošana nebūt nav laba ideja. Tie cilvēki, kas izmanto šos medikamentus vien īsu laiku pavisam vienkārši var kļūt atkarīgi. Īslaicīgas sekas visbiežāk ir aizcietējums.

Kā rasts alternatīvus ārstēšanās risinājumus?

Jūs NEKAD nedrīkstat atiet no ārsta izrakstītās receptes, pirms neesat ar viņu par to pakonsultējušies. Uzdodiet jautājumus savam ārstam par to, kādi ir alternatīvie risinājumi konkrētajiem medikamentiem, vai arī kā panākt kaitīgo medikamentu lietošanas seku samazināšanu.

Lasi vēl: Pārtikas produkti, ar kuriem var aizstāt Ibumetīnu; Palīdzēs tikpat labi un nekaitēs organismam

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment