Kraukšķīgi cepti kartupeļi ir garšīga piedeva daudziem ēdieniem, apgalvo pavārmākslas “gide” Mērija Berija.
Cepti kartupeļi – tas ir ļoti garšīgi, un, attīstoties tehnoloģijām un parādoties modernām kombinācijām, šo ēdienu ir iespējams pagatavot ar minimālu eļļas un kaloriju daudzumu.
Taču pat “gudrā” mašīna ne vienmēr spēj nodrošināt to ļoti kraukšķīgo garoziņu, kuras dēļ mēs tik ļoti mīlam ceptus kartupeļus. Receptē, kā garšīgi pagatavot šo ēdienu, dalījās bestselleru autore britu kulinārijā Mērija Berija.
Daži pavāri apgalvo, ka “labāko cepto kartupeļu” veiksmes atslēga ir lēts produkts, kas vienmēr ir pa rokai. Taču saskaņā ar Mērijas Berijas teikto, pavāri parasti izmanto 5 vienkāršus trikus, lai ēdienu padarītu garšīgu.
5 triki, kā padarīt ceptus kartupeļus īpaši kraukšķīgus:
Mums jāpārliecinās, ka mūsu cepeškrāsns ir pietiekami karsta: uzkarsējam to līdz aptuveni 220-230 grādiem. Tas palīdzēs padarīt kartupeļus kraukšķīgus no ārpuses.
Cepšanai izmantojiet piemērotu eļļu, kas spēj izturēt tik augstu temperatūru. Derēs augu eļļas, parasta saulespuķu eļļa vai pīles tauki.
Uzkarsē pannu ar eļļu. Pirms kartupeļu ievietošanas uz dažām minūtēm ievietojiet to cepeškrāsnī. Tas nodrošinās, ka mūsu ēdiens sāks gatavoties uzreiz, kad mēs to liksim uz cepšanas paplātes.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Viņu saderība ir “apaļa nulle”: pāri ar šiem vārdiem ir lemti nelaimīgām attiecībām
- Rēzeknes novada iedzīvotāju ikdiena kā “piedzīvojumu filmās”: vedot bērnus uz skolas autobusu pa ceļam “uzskrien” lācim (+ VIDEO)
- Sātīgs un nedārgs ēdiens, kas garšo visai ģimenei: kartupeļu pankūkas ar siera cepurīti
- Pensionāre iemācīja, kā pareizi izvēlēties banānus – izrādās, daudzi kļūdās, nepamanot vienu detaļu
- No 9. novembra trīs zodiaka zīmēm dzīve sāks mainīties uz labo pusi
- Kāpēc mēs patiesībā nepareizi iestrādājam pelnus dārzā: 3 kļūdas, kas nepatīk gan augiem, gan augsnei un kad tas nav lietderīgi









