Kā iztīrīt pannu no sodrējiem – 2. metode
Uzkopšanas eksperte Luīze Raita jau iepriekš dalījās ar savu metodi, aicinot cilvēkus neizmest netīros cepamos paplātes un pannas. Viņa aicina izmantot sāli un eļļu.
“Vispirms pannas virsmu apkaisiet ar rupjo sāli. Pievienojiet nedaudz eļļas, lai veidotos abrazīvs maisījums. Ar drāniņu vai papīra dvieli berziet sodrējus nost. Noskalojiet pannu ar siltu ūdeni un mazgāšanas līdzekli.”
Lasi vēl: Makšķerēšana lietū: padomi un nianses, kas ļaus jums noķert daudz zivju
Kā iztīrīt pannu no sodrējiem – 3. metode
Ko katrai sievietei vajadzētu turēt savā somiņā
Izmēģiniet arī sodas un etiķa metodi. Apkaisiet pannas virsmu ar cepamo sodu. Uzlejiet pannai nedaudz etiķa. Būs redzama reakcija – putas. Ļaujiet maisījumam nostāvēt dažas minūtes. Tad ar sūkli vai birstīti berziet sodrējus nost. Rūpīgi noskalojiet ar siltu ūdeni un baudiet tīro rezultātu.
Atceries – piedegušās pannas tīrīšanas process ir nozīmīgs, lai uzturētu gan gatavojamā ēdiena kvalitāti, gan arī paša trauka ilgtspējību. Un pareiza pannas tīrīšana ir svarīga arī higiēnas ziņā. Piedeguši pārtikas atlikumi var kļūt par baktēriju vai pelējuma perēkļiem, tādēļ to rūpīga noņemšana ir būtiska veselībai.