Piemērots svētku ēdienkartei – kārtaino salātu recepte ar krabju nūjiņām

Šos salātus gatavo no krabju nūjiņām un žāvētām plūmēm. Un šī izrādās ļoti garšīga uzkoda, kas var būt patstāvīgs ēdiens.

Kārtainie salāti ar krabju nūjiņām ļauj pasniegt pat visvienkāršākos un pieejamākos produktus ar maksimālu efektu, ātri radot svētku sajūtu. Krabju nūjiņas lieliski sader arī ar garšaugiem, svaigiem un vārītiem dārzeņiem, sakņaugiem, jūras veltēm un pat ananāsiem. Un visnegaidītākā kombinācija ir krabji un žāvētas plūmes.

Sastāvdaļas kārtainiem salātiem ar krabju nūjiņām un žāvētām plūmēm

2 cepti kartupeļi

200 grami krabju nūjiņas

200 grami majonēze

3 olas

100 grami siers

50 grami žāvētas plūmes

Salātu pagatavošanas gaita

Daļēji novāra kartupeļus, tad nomizo un cep cepeškrāsnī vai uz pannas eļļā. Olas novāra, lai tās būtu cietas. Vāra ne ilgāk par 10 minūtēm, lai dzeltenums paliek spilgti dzeltens. Cieto sieru sarīvē arī uz rupjās rīves. Aplej žāvētas plūmes ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm.

Atdzesētos kartupeļus sagriež nelielos kubiņos. Olas sarīvē uz rupjās rīves. Smalki sagrieziet krabju nūjiņas. Žāvētas plūmes labi nosusina ar papīra dvieļiem, sagriež plānās sloksnēs vai kubiņos.

Paņemiet lielu šķīvi un uz tā kārtojiet salātus. Pirmā kārta būs kartupeļi, tad sekos olas, žāvētas plūmes, siers un krabju nūjiņas. Katru slāni viegli pārklājiet ar majonēzi. Ja vēlaties liesāku versiju, majonēzes vietā varat izmantot beztauku jogurtu bez piedevām.

Ļaujiet salātiem pāris stundas nostāvēties vēsā vietā, vislabāk ledusskapī. Lai padarītu salātus vizuāli skaistākus, varat izmantot gatavošanas gredzenu. Noņemiet gatavošanas gredzenu, izrotājiet ar majonēzes sietu, olīvu gredzeniem un svaigām pētersīļu lapām, ja vēlaties. Nekavējoties pasniedziet.

 

Leave a Comment