Tomātu šķēlītes ar sīpoliem ziemai ir lielisks veids, kā pagatavot uzkodu.
Tomāti pēc šīs receptes iznāk ar spilgti svaigu garšu. Tāpēc ir vērts nedaudz piepūlēties, lai pagatavotu šo garšīgo ēdienu. Pastāstīsim, kā to precīzi izdarīt.
Sastāvdaļas 1 litra burkai:
Tomāti – 800 g
Sīpoli – 200 g
Ķiploka daiviņas – 3
Melnie pipari zirnīši – 4
Lauru lapa – 1
Neliels gabaliņš asā pipara
Garšaugi (dilles, mārrutki, vīnogu lapas vai upeņu lapas) pēc vajadzības
Marinādei 1 litram ūdens:
Cukurs – 1 ēdamkarote
Sāls – 1 ēdamkarote
9% etiķis – 1 ēdamkarote
Pagatavošana:
Vispirms sagatavojiet burku vai burkas. Izmazgājiet un sterilizējiet jebkādā ērtā veidā. Ļauj nožūt.
Nomazgājiet un nosusiniet tomātus. Ar asu nazi izgriež kātiņu pamatnes un sagriež tomātu lielās šķēlītēs. Piemēram, tomātu var sagriezt ceturtdaļās.
Sīpolus sagriež gredzenos. Sagatavotajās burkās sadala ķiplokus, asos piparus, izvēlētos garšaugus, melno piparu zirnīšus un lauru lapu. Ja vēlaties, lai pagatavošana būtu mazāk pikanta, izņemiet asajiem pipariem sēklas.
Slāņos kārtojiet burkās tomātu šķēlītes un sīpolu gredzenus.
Lasi vēl: Kā padzīt zirnekļus un augļu mušiņas no savām mājām: tīrīšanas ekspertes ieteikts līdzeklis
Un pagatavojiet marinādi. Ūdenim pievienojiet sāli un cukuru. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ielej etiķi un samaisa.
Karsto marinādi pārlej tomātiem un sīpoliem uzmanīgi, lai burkas nesaplīstu. Aizver ar vākiem. Ielej ūdeni lielā platā katlā (apmēram trešdaļā no tā augstuma) un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Uz vārošā ūdens katla dibena uzmanīgi novietojiet vecu biezu dvieli. Novietojiet uz tā tomātu burkas un sterilizējiet 0,5 litru burkas 10 minūtes, bet litra burkas – 15 minūtes.
Izņemiet burkas ar tomātiem un sīpoliem no katla un cieši aizveriet ar vāciņiem. Pagriež otrādi un ļauj atdzist.