Piemirsta recepte: gardās tomātu šķēlītes ziemai

Tomātu šķēlītes ar sīpoliem ziemai ir lielisks veids, kā pagatavot uzkodu.

Tomāti pēc šīs receptes iznāk ar spilgti svaigu garšu. Tāpēc ir vērts nedaudz piepūlēties, lai pagatavotu šo garšīgo ēdienu. Pastāstīsim, kā to precīzi izdarīt.

Sastāvdaļas 1 litra burkai:

Tomāti – 800 g

Sīpoli – 200 g

Ķiploka daiviņas – 3

Melnie pipari zirnīši – 4

Lauru lapa – 1

Neliels gabaliņš asā pipara

Garšaugi (dilles, mārrutki, vīnogu lapas vai upeņu lapas) pēc vajadzības

Marinādei 1 litram ūdens:

Cukurs – 1 ēdamkarote

Sāls – 1 ēdamkarote

9% etiķis – 1 ēdamkarote

Pagatavošana:

Vispirms sagatavojiet burku vai burkas. Izmazgājiet un sterilizējiet jebkādā ērtā veidā. Ļauj nožūt.

Nomazgājiet un nosusiniet tomātus. Ar asu nazi izgriež kātiņu pamatnes un sagriež tomātu lielās šķēlītēs. Piemēram, tomātu var sagriezt ceturtdaļās.

Dažas drošas metodes, lai tavs Smart-ID konts nenonāktu krāpnieku rokās un tavas finanses būtu drošībā!

Sīpolus sagriež gredzenos. Sagatavotajās burkās sadala ķiplokus, asos piparus, izvēlētos garšaugus, melno piparu zirnīšus un lauru lapu. Ja vēlaties, lai pagatavošana būtu mazāk pikanta, izņemiet asajiem pipariem sēklas.

Slāņos kārtojiet burkās tomātu šķēlītes un sīpolu gredzenus.

Lasi vēl: Kā padzīt zirnekļus un augļu mušiņas no savām mājām: tīrīšanas ekspertes ieteikts līdzeklis

Un pagatavojiet marinādi. Ūdenim pievienojiet sāli un cukuru. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ielej etiķi un samaisa.

Karsto marinādi pārlej tomātiem un sīpoliem uzmanīgi, lai burkas nesaplīstu. Aizver ar vākiem. Ielej ūdeni lielā platā katlā (apmēram trešdaļā no tā augstuma) un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Uz vārošā ūdens katla dibena uzmanīgi novietojiet vecu biezu dvieli. Novietojiet uz tā tomātu burkas un sterilizējiet 0,5 litru burkas 10 minūtes, bet litra burkas – 15 minūtes.

Izņemiet burkas ar tomātiem un sīpoliem no katla un cieši aizveriet ar vāciņiem. Pagriež otrādi un ļauj atdzist.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment