Piena cepumi jeb koržiki, kurus dievināja daudzi padomjlaika skolēni. Nostalģiska bērnības recepte

Pagatavošanas gaita:

Vispirms olas iesitam bļodā, visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Pievienojam cukuru.

Sakuļam olas ar cukuru līdz baltumam, ja ir mikseris, šis process notiks ātrāk. Pēc tam pievienojam sāli.

Ielejam pienu bļodā un kārtīgi samaisām, līdz cukurs pilnībā izšķīst. Margarīnu vispirms sadrupinām, pēc tam liekam bļodā un vēlreiz samaisām sastāvdaļas.

Tagad pienākusi kārta cepamajam pulverim, ja tā nav, nav problēmu, pievienojam tējkaroti cepamās sodas.

Padomju laikos cepamā pulvera nebija un bez tā lieliski iztikām. Galvenais: neliec sastāvdaļas “uz aci”, visu dari atbilstoši manai receptei.

Ja ievērosi visas proporcijas, tev noteikti viss izdosies un cepumi būs tādi paši kā bērnībā.

Tagad nelielās porcijās pievienojam vanilīnu un miltus, samaisām ar putojamo slotiņu. Labāk ir izvēlēties augstākās šķiras miltus, tad našķi būs maigāki.

Tiklīdz kļūst grūti mīklu maisīt ar putojamo slotiņu, mēs to sākam mīcīt rokām, kamēr tā gatava. Pēc tam mīklu no bļodas uzliekam uz galda. Mīkla sanāk mīksta, nelīp pie rokām.

Tagad varam sadalīt mīklu daļās. Katru daļu izrullējam apmēram 8 milimetru biezumā. Pēc tam izgriežam apaļus cepumus, izmantojot formiņu.

Cepumus apkaisām ar cukuru vai apsmērējam ar sakultu olu. Tad cepam cepeškrāsnī 20 – 25 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Tiklīdz cepumi kļūst brūni, izņemam tos no cepeškrāsns, tie ir gatavi. Mēģinām nepārcept, pretējā gadījumā koržiki būs cieti.

Sākumā var šķist, ka pagatavot šos cepumus ir grūti, bet patiesībā tas ir ļoti vienkārši. Maigu, drupanu cepumu pagatavošana turklāt aizņem ļoti maz laika.

Ja tev noderēja šī leģendārā garduma recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Novērtēsim arī tavus komentārus!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment