Šodien iesaku palutināt sevi un savu ģimeni ar apbrīnojami maigām maizītēm. Tie ir mīksti, gaisīgi un skaisti!
SASTĀVDAĻAS:
silts piens – 200 ml
ola – 1 gab.
cukurs – 40 g
vaniļas cukurs – 10 g
sāls – 1/3 tējk.
augu eļļa – 20 ml
sausais raugs – 5 g
milti – 400-420 g
Eļļošanai:
sviests – 40 g
Papildus:
ola – 1 gab.
pūdercukurs
GATAVOŠANAS METODE:
Dziļā bļodā ielej 200 ml silta piena, pievieno 3 tējk no kopējā norādītā daudzuma. cukuru un ielej 5 g sausā rauga. Sajauc ar putojamo slotiņu, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 10-15 minūtēm, lai ieraugs aktivizētos.
Tālāk mīklā ieber atlikušo cukuru un 10 g vaniļas cukura. Ielej arī 20 ml augu eļļas bez smaržas, iecilā 1 olu un pievieno 1/3 tējk. sāli, samaisa ar putojamo slotiņu un sāc pamazām pievienot miltus.
Mēs turpinām strādāt ar mīklu ar savām rokām. Tas ātri sakrājas vienā bumbiņā, nelīp pie pirkstiem un izrādās mīksts un maigs.
Bļodu, kurā mīcīja mīklu, ietauko, var ietaukot arī pašu mīklu, liek bļodā, pārklāj ar plānu dvieli un liek siltā vietā uzrūgt. Ielieku elektriskajā cepeškrāsnī 40 grādos un aizveru durvis. Mīkla ātri uzrūgst un ir super gaisīga.
Pirms darba ar mīklu ieziediet rokas ar augu eļļu. Redziet, cik tas ir pūkains, mīksts, maigs, ar to ir patīkami strādāt.
Mīklu liek uz galda, izlīdzina un sadala 8 daļās. Katru daļu izrullējiet garā un šaurā kārtā.
Lasi vēl: Kas bietēm nepatīk jūnijā: liekā piebarošana, lai gan bieži tās tiek dēvētas par “pareizajām”. Un 2 elementi, par kuriem nedomājam, bet bietēm tie vajadzīgi!
Galdu ar miltiem nekaisām.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…