Pieredzējis autovadītājs sniedz svarīgu informāciju, ko jāzina ikvienam šoferim, vadot auto

Kā notīrīt virsmas

 

Reizēm netīrumus no paklājiem un apšuvuma nevar iztīrīt tikai ar ūdeni. Lai atbrīvotos no netīkamās smakas un attīrītu virsmas, visefektīvāk ir izmantot sodu. Apber netīrās virsmas ar plānu sodas kārtiņu un atstāj uz vienu stundu. Pēc tam sodu savāc ar putekļu sūcēju un mazgā paklājiņu kā parasti.

Kā paklājiņus iztīrīt ar kartupeli

Lai iztīrītu netīrumus no automobiļa paklājiņiem, vari izmantot vēl vienu paņēmienu. Sākumā apstrādā paklājiņus ar putekļu sūcēju. Pēc tam pārgriez kartupeli uz pusēm un izmanto griezuma vietu, lai tīrītu traipus.

Kartupelis palīdzēs ātrāk iztīrīt traipus, un paklājiņi kļūs tīri bez ilgas berzēšanas.

 

Padomi, kā atbrīvoties no smakas salonā

Lai izvairītos no dārgiem automobiļu aromatizatoriem, vari izmantot vienkāršus un lētus līdzekļus. Ieliec dažas aromatizētas sausās salvetes durvju kabatās vai paslēp tās zem sēdekļiem.

Salvetes smarža ātri izplatīsies salonā, nodrošinot patīkamu aromātu.

 

 

Ko darīt, ja esi iestrēdzis sniegā

 

Reizēm sniegputenis pārsteidz pilnīgi negaidot, un iekļūšana sniegā bez nekādu palīglīdzekļu var kļūt par nepatīkamu situāciju.

 

Tomēr, lai izkļūtu no sniega kupenas, vari izmantot automobiļa paklājiņus. Rievotā gumijas virsma nodrošinās labāku saķeri. Vienkārši novieto paklājiņus zem riteņiem un izņem, kad izdosies izkļūt.

Kā noņemt uzlīmes no priekšējā stikla

 

Lai atbrīvotos no līmes traipiem uz priekšējā stikla, kas radušies no taloniem vai parkošanās atļaujām, rīkojies šādi: ja uzlīmes ir stikla ārpusē, uzlej uz tām lakas noņemšanas līdzekli.

Ja uzlīmes atrodas stikla iekšpusē, izmanto lakas noņemšanas līdzekli un vates tamponu, lai maigi paberzētu traipus.

 

Papīrs jāiemērc šķīdumā, līdz tas ir pilnībā piesūcināts. Pēc tam ar žileti rūpīgi noskrāpē uzlīmes, un stikls paliks pilnīgi tīrs, bez pēdām.

 

Padoms, kā turēt tīrus auto lukturus

 

Mašīnas lukturiem jābūt tīriem, lai nodrošinātu labu apgaismojumu un drošu braukšanu. Netīrumi var ievērojami samazināt redzamību naktī. Lai lukturi vienmēr būtu tīri, izmanto automobiļu vasku.

Tas palīdzēs ūdens šļakatām un netīrumiem slīdēt nost no lukturu virsmas. Ja nepieciešams, atkārto šo procedūru katru mēnesi.

 

Ceram, ka šie padomi ievērojami atvieglos automobiļa kopšanu. Vai tu esi izmēģinājis kādus noderīgus trikus vai ieteikumus? Dalies ar saviem padomiem komentāros!

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment