Pieredzējuši dārzkopji visu gadu vāc ziepju paliekas, lai pēc tam tās izmantotu dārzā. Kolorādo vaboles un kāpuri vairs nebūs problēma

Šo šķīdumu sajauc ar ūdeni proporcijā 1:5 un dzirdina ar to augus puķu vai sakņu dārzā. Šķīdums pārklāj lapas un augsni ar plānu plēvi, aizsargājot dārzeņus un augus no laputīm, kodēm un Kolorādo kartupeļu vabolēm.

Lasi arī: Kad uzzināju, kāpēc zemenes mazgāt sālītā ūdenī, nekavējoties darīju tāpat

Augsnes deoksidācija

Dabīgām veļas ziepēm ir asa sārma reakcija. Pateicoties šai īpašībai, ziepes var izmantot, lai neitralizētu skābu augsni dārzā vai puķu dobē. Lai to izdarītu, izšķīdiniet 200 g rīvētu veļas ziepju siltā ūdenī un ielejiet šķīdumu ūdens spainī. Pēc tam vienkārši ar šķidrumu aplaistiet augsni.

Ziepes pret laputīm un ērcēm

Ziepju šķīdums ir efektīvs cīņā pret kukaiņiem, kuriem ir plāns hitīna apvalks. Lai atbrīvotos no laputīm, ir nepieciešams apsmidzināt auga lapas ar šķīdumu. Šķīdumu vislabāk izkāst caur marli, lai ziepju gabaliņi nenokļūtu uz auga, jo ziepes var apdedzināt lapas.

Lasi arī: Vecas zāļu tantes mēslojuma recepte, no kuras augi aug kā noburti pat karstā un sausā vasarā

Lasi arī: Kad uzzināju, kāpēc zemenes mazgāt sālītā ūdenī, nekavējoties darīju tāpat

Lai atbrīvotos no zirnekļa ērcēm istabas augos, samitriniet lupatiņu sagatavotajā ziepju šķīdumā un noslaukiet ar to bojātās lapas. Atstājiet šķīdumu uz auga 2 stundas, pēc tam nomazgājiet no auga zieps dušā. Pēc procedūras puķupodu pārklāj ar maisiņu.

Cīņa ar kāpuriem

Kāpuri uzbrūk kāpostiem, salātiem, sakņu kultūrām, ogām un visam, kas aug dārzā. Manuāla kaitēkļu savākšana ir ļoti grūts uzdevums.

Kumelīšu uzlējums ar ziepēm ir viens no labākajiem līdzekļiem cīņā pret kāpuriem. Uz 10 litriem ūdens vajadzēs 1 kg kumelīšu lapu un 50 g veļas ziepju. Ar maisījumu augi jāapsmidzina ik pēc 7 dienām. Rezultāts garantēts!

Arī interesanti: “Manas 600 mārciņas.Dzīve” zvaigzne devies mūžībā dažas dienas pēc 49. dzimšanas dienas. Visi ir pārsteigti par to, kā tas varēja notikt.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment