Lai iegūtu bagātīgu un veselīgu sīpolu ražu, pieredzējuši dārznieki pirms stādīšanas tos mērcē īpašā šķīdumā.
Pirms sīpolu stādīšanas iemērciet tos cepamās sodas šķīdumā, kas kalpo kā efektīvs pretsēnīšu un antiseptisks līdzeklis. Šis šķīdums uzlabo stādāmā materiāla kvalitāti, stiprina tā izturību pret kaitēm, novērš priekšlaicīgu dzinumu veidošanos un veicina bagātīgu ražu.
Sīpolu mērcēšana sodas šķīdumā ne tikai aizsargā pret kaitēm, bet arī bagātina stādāmo materiālu ar minerālvielām. Tā rezultātā sīpoli kļūst izturīgāki pret sausumu un labi aug pat nepietiekami barotā augsnē.
Kā mērcēt sīpolu sēklas pirms stādīšanas
Lai pagatavotu nepieciešamo šķīdumu, izšķīdiniet 1 ēdamkaroti cepamās sodas 1 litrā ūdens. Ir svarīgi, lai šķīduma temperatūra mērcēšanai būtu starp +45°C un +60°C – ne zemāka par šo robežu un ne pārāk augsta.
Pirms sīpolu iegremdēšanas šķīdumā noņemiet tikai augšējo miziņas slāni, bet neatbrīvojiet to pilnībā. Sīpolu iemērciet šķīdumā uz vismaz 30 minūtēm. Lai novērstu šķīduma strauju atdzišanu, trauku pārklājiet ar vāku vai audumu.
Stādot sīpolus, cepamo sodu var izmantot augsnes deoksidēšanai kā alternatīvu pelniem vai dolomīta miltiem. Lai to izdarītu, bedrītēs ieberiet nelielu daudzumu sodas un uzreiz iestādiet sīpolus. Šāda metode ne tikai palīdzēs regulēt augsnes skābumu, bet arī samazinās iespēju, ka attīstīsies patogēni mikroorganismi.
Ja izvēlaties šo metodi, ir vairāki svarīgi aspekti, kas jāņem vērā, kā arī faktori, ar kuriem jārēķinās.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- No sākuma visi domāja, ka vīrietis vienkārši izved pastaigā savus suņus – patiesība izrādījās daudz dīvainākaby Sandra Vīgante
- Mans paziņa no Azerbaidžānas pastāstīja, kā izvēlēties visgardāko arbūzu: 8 gatava un salda arbūza pazīmesby Rinalds Bergmanis
- Murgs sāksies no 9. jūlija un ilgs 27 dienas pēc kārtas: ko sola sinoptiķiby Sandra Vīgante