Pieredzējuši dārznieki vakaros dārzā izkaisa arbūzu mizas: interesanta dārzkopju viltība

Arbūzu mizas kā daļa no komposta

Arbūzu mizas ir organiskas un satur barības vielas, piemēram, kāliju, magniju, un citus mikroelementus, kas ir labvēlīgi augiem. Kad tās sadalās, tās papildina augsni ar šīm barības vielām, uzlabojot augsnes struktūru un veicinot mikroorganismu darbību.

Mizas var tikt izmantotas kompostēšanai, sajaucot tās ar citiem virtuves un dārza atkritumiem. Tas palīdz ātrāk sadalīties un veicina komposta veidošanos.

Mulčēšana

Izkaisītas arbūzu mizas var darboties kā mulča, kas palīdz nomākt nezāļu augšanu, saglabāt mitrumu un uzturēt augsnes temperatūru nemainīgu. Mulčēšana arī samazina augsnes eroziju un uzlabo kopējo augsnes veselību.

Lasi vēl: Sanāk ļoti kraukšķīgi: marinēti gurķi pēc ļoti interesantas vecmāmiņas receptes

Ieteikumi arbūzu mizas izmantošanai

Lai paātrinātu sadalīšanos, arbūzu mizas var sagriezt mazākos gabaliņos.

Jāizvairās izkaisīt pārāk lielu mizas daudzumu vienā vietā, jo tas var veicināt pelējuma veidošanos vai piesaistīt nevēlamus kaitēkļus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Izkaisot arbūzu mizas dārzā, iespējams efektīvi cīnīties ne tikai pret kaitēkļiem, bet arī izmantot šo organisko materiālu augsnes veselības uzlabošanai un atkritumu samazināšanai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment