Pietiek veikt vienu vingrinājumu sēžas nervam, lai aizmirstu par sāpēm muguras lejasdaļā uz visiem laikiem

Sēžas nervs ir viens no svarīgākajiem un garākajiem nerviem organismā. Tas sākas mugurkaula lejasdaļā, iet uz gurniem, ceļgaliem, papēžiem.

Daži atzari pat sniedzas līdz kāju pirkstiem. Ja šo nervu saspiež vai pārslogo, rodas sāpes mugurā, augšstilba aizmugurējā daļā. Daudzi cilvēki 35-50 gadu vecumā ir pazīstami ar šo nepatīkamo sajūtu. Bieži vien viņus pavada sāpes kājās, hronisks nogurums, un, ja nepievērsīsiet uzmanību problēmai, situācija pasliktināsies.

Vēlams nekavējoties doties pie ārsta ar diskomforta sajūtu, kā arī regulāri veikt vingrinājumu, ko sauc par “tauriņu”.

Jāapsēžas uz grīdas, kājas jāsaliek taisni priekšā ar pēdām kopā, tad pēdas un papēži jāsavieno, kājas jāpiespiež pie torsa pēc iespējas tuvāk. Tagad nolaidiet ceļgalus, mēģiniet tos pievilkt pie grīdas. Šis vingrinājums nedaudz atgādina spārnu plīvošanu, tāpēc arī tāds nosaukums.

Lasi vēl: Kā pagatavot visgaršīgāko kafiju. 10 pieredzējušu kafijas dzērāju padomi

Sākumā vingrinājums jāveic 30-60 sekundes vienlaicīgi. Elpojiet dziļi un mierīgi. Vingrinājuma laiks pakāpeniski jāpalielina.

Šis vingrinājums ir īpaši noderīgs sievietēm, jo tas ne tikai atrisina muguras problēmas, bet arī tonizē nieres, novērš trūces, koriģē uroģenitālās problēmas, stiprina dzemdi.

Veiciet vingrinājumu katru rītu, un jūs pamanīsiet, ka diskomforts un sāpes izzudīs. Un neaizmirstiet ar šo informāciju dalīties!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment