Pat nevarēju noticēt, līdz neizmēģināju. Pagatavoju un biju tik pārsteigta. Nekad nebiju ēdusi tik garšīgas un sulīgas kotletes. Recepte ir fantastiska, ļoti iesaku arī jums pamēģināt. Kad ēd, pat prātā nenāk, ka noslēpums ir biezpiens.
Kā gatavot
Šodien mums, kā jūs jau sapratāt, būs kotletes. Tikai nedomājiet, ka tās ir parastās kotletes, ko prot izcept ikviens. Mūsu kotletes būs pavisam neparastas.
Un ne tikai tāpēc, ka tajās būs biezpiens, kas pats par sevi ir pārsteidzoši. Bet arī tāpēc, kā mēs tās turpmāk gatavosim.
Tātad, sākam. Ņemam jebkuru malto gaļu. Man šoreiz ir vistas gaļa, jo ar to man visvairāk patīk gatavot. Tāpat var izmantot jebkura veida malto gaļu.
Pievienojam malto gaļu, sīpolu. Šeit vēl nekā neparasta. Izņemot to, ka sīpolus jākapā ļoti smalki ar nazi, nevis jāmaļ kopā ar gaļu gaļas mašīnā.
Un pēc tam pievienojam tieši to biezpienu, dēļ kura viss sākās. Biezpiens ir pavisam parastais, no paciņas. Tikai vistreknākais – 9%.
Tad nāk vēl viens piena produkts – kefīrs 3,2%. Arī tas ir diezgan neparasti, lai gan kefīru tomēr daži pievieno kotletēm.
Tālāk atkal kaut kas nestandarta. Tā ir mana īpašā pieeja – pievienot kotletēm nevis iemērcētu maizi, bet rīvmaizi.
Tad, protams, pievienojam olu. Tas jau ir parasts solis. Pēc garšas pieberam sāli un piparus. Viss. Samaisām maltās gaļas masu un veidojam kotletes. Šai receptei es taisu lielākas, lai sirds priecātos.
Kotletes apviļājam miltos un liekam uz sakarsētas pannas. Tikai necepjam līdz gatavībai, bet vienkārši apbrūninām. Ugunij jābūt nedaudz lielākai par vidēju, apmēram 5 minūtes no katras puses. Izmantojam augu eļļu.
Kas tālāk? Tālāk gatavojam mērci, jo mūsu kotletes būs lieliskā mērcē. Mērcei ņemam 15% skābo krējumu. Pievienojam tam garšvielas – kariju un aromātiskos garšaugus. Pēc garšas pieberam piparus, sāli, izspiežam ķiploku un atšķaidām ar nedaudz ūdens.
Lasi vēl: Kartupeļi “lauku stilā” – žēl, ka agrāk tā nebiju gatavojusi: mūžu dzīvo, mūžu mācies
Visu sakuļam ar putojamo slotiņu līdz vienmērīgai konsistencei.
Pārlejām kotletes ar mērci pannā. Ļaujam mērcē uzvārīties, pārklājam ar vāku un sautējam uz mazas uguns aptuveni 25 minūtes.
Pasniedzam ar zaļajiem sīpoliem un jebkuru piedevu. Kā saka – izvēle ir jūsu. Derēs jebkura piedeva, jo šīs kotletes ar to sader perfekti.
Sastāvdaļas:
Kotletēm:
Malta gaļa – 500 g
Sīpols – 70 g
Biezpiens – 200 g
Kefīrs – 70 ml
Rīvmaize – 2 ēd.k.
Ola – 1 gab.
Miltu – apviļāšanai
Sāls, pipari – pēc garšas
Mērcei:
Skābais krējums – 2 ēd.k.
Ķiploki – 2 daiviņas
Ūdens – 250 ml
Garšaugi, karijs – pa 1/2 tējk.
Sāls, pipari – pēc garšas
Lasi vēl: Atcerējos vecu padomju laika kāpostu recepti: jau vairākas dienas pēc kārtas gatavoju – tik garšīgi un vienkārši
Tik vienkārši paskatieties, cik tās kotletes izskatās apetīlīgas. Pat tikai pēc izskata ir skaidrs, ka tās ir neticami garšīgas, maigas un sulīgas.