Pievienojiet rīsiem tēju un citronu sulu: kulinārijas eksperti ir pārsteiguši ar variāciju par populāro graudaugu gatavošanu

Rīsi tiek uzskatīti par vienu no populārākajiem piedevām dažādās pasaules malās. Tāpēc kulinārijā var atrast daudz šo graudaugu pagatavošanas noslēpumu.

Piemēram, ja gatavošanas procesā rīsiem pievieno noteiktas sastāvdaļas, tas var ietekmēt gatavā ēdiena garšu un īpašības.

Daži pavāri iesaka rīsiem pievienot citrona sulu. Tiek uzskatīts, ka vienam katlam pietiek tikai ar 1 ēdamkaroti šīs sastāvdaļas. To pievieno, lai ievērojami uzlabotu jau vārītu rīsu tekstūru.

Tiek uzskatīts, ka citronu sula ne tikai izmaina ēdiena garšu uz labo pusi, piešķirot tam tikko jūtamu skābumu, bet arī padara rīsus viegli drupanus. Tāpēc, ja jums reti gadās tieši šāda veida rīsi, ir vērts izmēģināt šo mazo triku.

Protams, labāk lietot svaigi spiestu citrusaugļu sulu. Bet, ja jums tādas nav pa rokai, pietiks arī ar to, ko veikalā jau pārdod gatavu.

Skābums no citronu sulas var līdzsvarot citus garšas elementus ēdienā, piemēram, taukus vai sāļumu, kas var lieliski noderēt, gatavojot, piemēram, risoto.

Tāpat citronu sula pievieno C vitamīnu, kas ir labs antioksidants un veicina imūnsistēmas darbību. Citronu sulas skābums var palīdzēt uzlabot dzelzs uzsūkšanos no rīsiem un citiem ēdieniem, kas tiek ēsti kopā ar rīsiem.

Lasi vēl: Ko darīt, lai kotletes no virspuses nesadegtu, bet iekšpusē nepaliktu jēlas: bieži sastopama kļūda

Visbeidzot, citronu sula piešķir rīsiem patīkamu un svaigu citrusu aromātu, kas var uzlabot ēdiena kopējo aromātu.

Pavāri arī iesaka vārīt rīsus tējā. Īpaši šai procedūrai ir piemērota jasmīnu tēja. Tiek uzskatīts, ka pēc šādas pagatavošanas rīsi arī kļūs drupani, nesalips kopā, kā arī mainīsies to garša uz labo pusi. Vārīšanas laikā var sūtīt dažus jasmīnu tējas maisiņus tieši katliņā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Mēs esam pārliecināti, ka jūs vēl neesat izmēģinājuši šādus rīsu pagatavošanas variantus. Ja esat gatavs eksperimentēt un vēlaties nobaudīt ko jaunu, ir vērts pievienot šos interesantos trikus savai recepšu “krājkasītei”.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment