Ļoti gaisīga omlete: pamatnoteikumi
Vispirms bļodā vai citā traukā saputojiet olas un pēc tam ielejiet tās pannā.
Otrkārt, pieredzējuši pavāri izmanto vienu vienkāršu triku ar dzeltenumu. Katrām divām veselām olām pievieno vēl vienu dzeltenumu. Šādā veidā ēdiens iznāk sulīgāks un tā konsistence krēmīgāka.
Treškārt, nevajag steigties. Olas labāk ielej aukstā, nevis karstā pannā. Šo noslēpumu zina visi pavāri. Kad olas sāk karst, pannu noņemiet no plīts, turpinot ēdienu maisīt. Kopā ar pārējām sastāvdaļām ieteicams pievienot sviestu.
Tevi arī varētu interesēt
Ja pamanāt, ka omlete ir sākusi ātri piedegt, nekavējoties izņemiet to no plīts un samaisiet. To pašu procedūru veic arī gatavošanas beigās.
Tevi noteikti interesēs
- Tas tiek novērots lielākajā daļā Latvijas un ilgs līdz 23.janvārim: meteorologi nāk klajā ar nopietnu brīdinājumuby Laura Blūma
- Jānis Šipkēvics intervijā atklāti paziņo, kādas šobrīd ir viņa attiecības ar viņa trīs bērnu mammāmby Laura Blūma
- Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar pirmajām precīzajām februāra prognozēm: atkal gaidāmi pamatīgi rekordi?by Laura Blūma