Ļoti gaisīga omlete: pamatnoteikumi
Vispirms bļodā vai citā traukā saputojiet olas un pēc tam ielejiet tās pannā.
Otrkārt, pieredzējuši pavāri izmanto vienu vienkāršu triku ar dzeltenumu. Katrām divām veselām olām pievieno vēl vienu dzeltenumu. Šādā veidā ēdiens iznāk sulīgāks un tā konsistence krēmīgāka.
Treškārt, nevajag steigties. Olas labāk ielej aukstā, nevis karstā pannā. Šo noslēpumu zina visi pavāri. Kad olas sāk karst, pannu noņemiet no plīts, turpinot ēdienu maisīt. Kopā ar pārējām sastāvdaļām ieteicams pievienot sviestu.
Ja pamanāt, ka omlete ir sākusi ātri piedegt, nekavējoties izņemiet to no plīts un samaisiet. To pašu procedūru veic arī gatavošanas beigās.
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc eksperti iesaka pēc iespējas ātrāk pielikt A4 lapu pie ledusskapja durvīmby Rinalds Bergmanis
- Kas ar mums notiks 70 gadu vecumā: 4 mācības no ebreju gudrībasby Rinalds Bergmanis
- TV raidījuma vadītājas Janas Duļevskas vīram sākusies jauna dzīve – pati aktrise atzīst, ka šim visam neticējaby Sandra Vīgante