Ļoti gaisīga omlete: pamatnoteikumi
Vispirms bļodā vai citā traukā saputojiet olas un pēc tam ielejiet tās pannā.
Otrkārt, pieredzējuši pavāri izmanto vienu vienkāršu triku ar dzeltenumu. Katrām divām veselām olām pievieno vēl vienu dzeltenumu. Šādā veidā ēdiens iznāk sulīgāks un tā konsistence krēmīgāka.
Treškārt, nevajag steigties. Olas labāk ielej aukstā, nevis karstā pannā. Šo noslēpumu zina visi pavāri. Kad olas sāk karst, pannu noņemiet no plīts, turpinot ēdienu maisīt. Kopā ar pārējām sastāvdaļām ieteicams pievienot sviestu.
Ja pamanāt, ka omlete ir sākusi ātri piedegt, nekavējoties izņemiet to no plīts un samaisiet. To pašu procedūru veic arī gatavošanas beigās.
Tevi noteikti interesēs
- Tikai 3 pamatsastāvdaļas un gardi salāti gataviby Anete Vītola
- Es ilgi nesapratu, kāpēc klaigājošu vārnu nedrīkst dzīt prom… Līdz sapratu, cik nopietna kļūda tā var būtby Rinalds Bergmanis
- Dziedātājs Lauris Reiniks publiski pasaka, ko domā par populāru TV šovu, kur tika izpildīta viņa sarakstīta dziesma (+ VIDEO)by Laura Blūma