Pievienojiet vienu karoti šīs sastāvdaļas: vinegrets būs 5 reizes sulīgāks

Mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot patiešām garšīgu vinegretu – klasisku recepti, ko zina tikai retais.

Vinegrets ir ne tikai ēdiens, bet arī īsts mākslas darbs, jo produktus šādiem salātiem ziemā var nopirkt jebkurā lielveikalā. Tomēr reti kura saimniece zina, ka vinegrets ar pupiņām vai skābētiem kāpostiem, kā arī pēc jebkuras autora receptes būs vēl sulīgāks, ja pievienosiet pienu.

Tikai retais zina, kāpēc vinegretam pievieno pienu. Pieredzējuši pavāri stāsta, ka šī slepenā sastāvdaļa ļauj salātiem kļūt vēl gardākiem un sulīgākiem. Tomēr ir svarīgi nepārspīlēt – 1 ēdamkarote aukstā dzēriena pietiek 1 ēdiena porcijai, tas ir, ja salātus gatavojat katliņā vai bļodā, ielejiet ne vairāk kā 1 ēdamkaroti piena.

Otrs noteikums ir tāds, ka dzērienam obligāti jābūt aukstam – silts produkts izraisa ātru salātu bojāšanos. Ja visu darīsiet pareizi un nepārkāpsiet tehnoloģiju, iegūsiet neticamu ēdienu, no kura jūsu tuvinieki būs sajūsmā.

Klasiskā vinegrets ar pienu – recepte

Sastāvdaļas:

4 vārīti kartupeļi

1 vārīta biete

4-5 vārīti burkāni

3 marinēti gurķi

1 sīpols

3 ēdamkarotes augu eļļa

1 ēdamkarote piena

100 g skābētu kāpostu

1 glāze vārītu pupiņu

Sāls, pipari, garšvielas pēc garšas

Lasi vēl: Nenožēlosiet, ja neizmetīsiet: lūk, kā jūs varat izmantot kartona krūzīšu turētājus

Pagatavošana

Kartupeļus, burkānus, sīpolus, marinētus gurķus sagriež kubiņos, samaisa bļodā. Bietes atsevišķi sagriež kubiņos, aplej ar augu eļļu, tad pievieno salātu pārējiem dārzeņiem. Kā beidzamos pievieno kāpostus un pupiņas (pēc vēlēšanās var pievienot zaļos zirnīšus).

Salātiem pievieno 1 ēdamkaroti piena, sāli, piparus, pārkaisa ar garšvielām un samaisa.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment