Pievienoju šo sastāvdaļu maltās gaļas kotletēm maizes vietā: sulīgums garantēts

Vai sapņo par neticami sulīgām, mutē kūstošām kotletēm? Noslēpums slēpjas ne tikai gaļas tauku saturā, bet arī pareizajā saistvielā. Aizmirstiet par ierasto maizi vai klaipu, kas mērcēts pienā!

Profesionāli pavāri un pieredzējušas saimnieces zina vienkāršu, bet izcilu aizvietotāju, kas darbojas daudzkārt efektīvāk, garantējot sulīgumu un maigu tekstūru bez lieka glutēna.

Kas tad ir šī noslēpumainā sastāvdaļa? Tās ir… parastās auzu pārslas! Jā, tās pašas, kuras tu izmanto brokastu putras gatavošanai.

Kāpēc tās ir labākas par maizi? Maize, īpaši mīkstums, satur glutēnu.

Kad malto gaļu intensīvi mīca, glutēns veido blīvus, viskozus pavedienus, kas cepšanas laikā savelk kotleti, izspiežot sulu un padarot to gumijotu.

Auzu pārslas darbojas citādi. Tās lieliski uzsūc un saglabā mitrumu (pienu, buljonu, sīpolu sulu), radot maltajā gaļā maigu, želejveida struktūru.

Cepšanas laikā šis mitrums pakāpeniski izdalās kotletēs, nevis iztek ārā, saglabājot tās neticami sulīgas.

Kā pagatavot kotletes ar auzu pārslām

Uz 500 g maltās gaļas ņem apmēram 2–3 ēdamkarotes sausu ātri pagatavojamu auzu pārslu.

Nevāri tās! Vienkārši aplej auzu pārslas ar nelielu daudzumu silta piena, buljona vai ūdens (apmēram 4–5 ēdamkarotes) un ļauj nostāvēties 5-10 minūtes, līdz tās uzbriest un uzsūc šķidrumu.

Pēc tam pievieno šo auzu pārslu masu maltajai gaļai kopā ar sīpolu, olu (ja izmantojat) un garšvielām.

Rūpīgi samaisi malto gaļu, bet pārmērīgi neaizraujies ar maisīšanu. Veido kotletes un cep kā parasti.

Rezultāts tevi pārsteigs: kotletes saglabāsies mīkstas un sulīgas pat nākamajā dienā! Izmēģini  – izdodas patiešām neticami garšīgi!

Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem!